Peruviaanse ceviche

Peruviaanse ceviche

Voor 4 personen

Ingrediënten: 
• 400 g zeer verse,  stevige witvis (bv. zeebaars, heilbot of tongschar), gefileerd en zonder graten
• sap van 6 limoenen
• 2 rode uien, fijngesnipperd
• 1 rood chilipepertje, fijngesnipperd
• 2 rijpe avocado's
• 1 bosje koriander, fijngehakt
• paar handjes waterkers, tuinkers of andere frisse groene blaadjes
• olijfolie*
• zeezout, fijn*
• zwarte peper, versgemalen*

Benodigdheden: kom*, snijmes*, snijplank*, avocadosnijder*, vergiet*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Doe het limoensap met een flinke snuf zout in een kom en voeg de gesnipperde ui en chilipeper toe.
  2. Snij de vis in dobbelsteentjes en voeg toe aan het limoensap.
  3. Laat ca. 10 minuutjes marineren in de koelkast.
  4. Snij intussen de avocado's in plakjes.
  5. Haal de vis uit de koelkast en laat uitlekken in een vergiet.
  6. Meng de vis met de avocado's en het groen.
  7. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.