Home>Winkels>Leiden

Leiden

Waarom je bezoek aan Dille & Kamille niet combineren met een leuk dagje uit? Hieronder vind je enkele tips van het Dille-team in Leiden:

Wist je dat… Leiden bijna 2800 monumenten telt? Leer de stad op een leuke manier kennen door een wandeling langs de mooiste straten, steegjes en hofjes of maak een rondvaart door de grachten.

Geniet… in de huiselijke sfeer van onze buren, eethuis Vooraf en Toe van een uitgebreid ontbijt of een lekkere lunch. Extra gezellig op woensdag en zaterdag als het markt is! Aan de muren hangt werk van hedendaagse kunstenaars in wisselende exposities.

Bezoek… Naturalis, het natuurhistorisch museum, en ontdek alles over de biodiversiteit op aarde. De collectie telt 37 miljoen (!) objecten, w.o. een schitterende verzameling fossielen. En hopelijk binnenkort het skelet van Tyrannosaurus rex!

Proef… van de vers gebrande koffie bij koffiebranderij Borgman & Borgman. Espresso, latte of slow coffee – hier ben je aan het juiste adres!

Wandel… in de Hortus Botanicus aan het Rapenburg, de oudste plantentuin van Nederland. Hier worden al sinds 1590 planten gekweekt en bestudeerd, heel bijzonder is de kas van de Victoria regia, de reuzenwaterlelie.

Mee naar huis… iets moois uit één van de museumwinkels – Leiden is Museumstad! Of een heerlijke 'Friese pof', een zoet broodje van bakkerij Us Bertus op de Groenhazengracht of in de Doezastraat.

Slapen… doe je in Hotel Nieuw Minerva aan de Oude Rijn in hartje Leiden. De kamers in dit 16e eeuwse grachtenpand hebben allemaal een unieke inrichting en stijl. Kies jij voor de Delfts Blauwe kamer, de Jachtkamer of de fraaie 'Deftige kamer'?
 

 

Adres

Botermarkt 10
2311 EM Leiden
tel: 071 512 55 54

Openingstijden

Maandagopen van 9.30u tot 18u
Dinsdagopen van 9.30u tot 18u
Woensdagopen van 9.30u tot 18u
Donderdagopen van 9.30u tot 21u
Vrijdagopen van 9.30u tot 18u
Zaterdagopen van 9.30u tot 17.30u
Zondagopen van 12u tot 17u (uitgezonderd feestdagen)

Plattegrond