Feesttaart met champagne en aardbeien

Voor deze feesttaart stapel je drie cakes op elkaar. Tussen de lagen zit een vulling van aardbei-champagne confituur en ook de botercrème is gemaakt met champagne. Verse aardbeien maken de taart helemaal af!



Bereidingstijd: ca. 60 minuten

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Voor het cakebeslag

Voor de botercrème

  • 250 g poedersuiker
  • 175 g boter (zacht)
  • 5 el champagne (op kamertemperatuur)

Verder nodig

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet de springvormen in.
  3. Doe de boter, de suiker, het vanille extract en het zout in de kom en klop in enkele minuten tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed.
  4. Voeg de helft van de bakmix toe en roer door. Meng daarna de helft van de karnemelk door het beslag. Herhaal dit met de andere helft van de mix en de karnemelk.
  5. Verdeel het cakebeslag over de springvormen en bak de cakes in 25 – 35 minuten goudbruin en gaar.
  6. Haal de cakes uit de vormen en laat afkoelen op het rooster.
  7. Meng de poedersuiker en boter door elkaar en voeg lepel voor lepel de champagne toe.
  8. Besmeer de bovenkant van twee cakes met de confituur en stapel op elkaar. Zet de derde cake er bovenop.
  9. Bestrijk de feesttaart rondom met de botercrème en garneer met aardbeien.