Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor het cakebeslag
- 400 g bakmix voor cakejes*
- 275 g boter (op kamertemperatuur)
- 425 g suiker
- 2 tl vanille extract*
- ½ tl zout
- 5 eieren
- 375 ml karnemelk
Voor de botercrème
- 250 g poedersuiker
- 175 g boter (zacht)
- 5 el champagne (op kamertemperatuur)
Verder nodig
- Boter om in te vetten
- Confituur aardbei & champagne*
- 500 g aardbeien
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet de springvormen in.
- Doe de boter, de suiker, het vanille extract en het zout in de kom en klop in enkele minuten tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed.
- Voeg de helft van de bakmix toe en roer door. Meng daarna de helft van de karnemelk door het beslag. Herhaal dit met de andere helft van de mix en de karnemelk.
- Verdeel het cakebeslag over de springvormen en bak de cakes in 25 – 35 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de cakes uit de vormen en laat afkoelen op het rooster.
- Meng de poedersuiker en boter door elkaar en voeg lepel voor lepel de champagne toe.
- Besmeer de bovenkant van twee cakes met de confituur en stapel op elkaar. Zet de derde cake er bovenop.
- Bestrijk de feesttaart rondom met de botercrème en garneer met aardbeien.