Over Dille & Kamille

Dingen die ertoe doen

In 1974 opende de eerste winkel van Dille & Kamille haar deuren in een werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht. Sinds die tijd willen we mensen inspireren om bewust, onthaast en duurzaam te leven in harmonie met elkaar, onze omgeving en de natuur. En daarom kiezen we al bijna 50 jaar voor dingen die ertoe doen!

In onze gehaaste wereld wil Dille & Kamille laten zien dat het anders kan en inspireren om bewust te leven, in harmonie met elkaar en de natuur. Dat doen we met ons assortiment, maar bijvoorbeeld ook met acties als Green Friday en met handige tips en recepten. Voor ons zit geluk in kleine dingen, in genieten van alledaagse momenten, in bewust leven en in oprechte aandacht.

Een visie die ertoe doet

Keuzes die ertoe doen

Momenten die ertoe doen

Over Dille & Kamille

Een visie die ertoe doet 

Oprichter Freek Kamerling had in 1974 een duidelijke missie voor het familiebedrijf: met ‘natuurlijke eenvoud’ een tegenreactie bieden op de opkomende wegwerpmaatschappij. De winkel aan de Oudegracht stond dan ook vol met glas, aardewerk, hout, emaille en veel riet. Plastic was uit den boze. Ook keek hij met een kritisch oog naar het gebrek aan aandacht - voor kwaliteit, ambacht, elkaar en de natuur - dat in de jaren 70 ontstond.

De idealen en het gedachtengoed van Dille & Kamille zijn sindsdien onveranderd. Nog altijd bestaat ons assortiment uit tijdloze artikelen van natuurlijke materialen die fijn zijn om dagelijks te gebruiken én lang meegaan. En ook de visie van Dille & Kamille is hetzelfde gebleven.

“Bij Dille & Kamille geloven we dat bewust leven de sleutel is om te komen tot de essentie, tot wat ons leven werkelijk de moeite waard maakt.”

Hans Geels – Algemeen directeur Dille & Kamille

Over Dille & Kamille

Keuzes die ertoe doen

Dille & Kamille maakt al sinds 1974 keuzes die ertoe doen op het gebied van duurzaamheid, samenwerkingen, leveranciers en onze artikelen.

Over Dille & Kamille

Momenten die ertoe doen

Met de artikelen uit ons assortiment ontstaan vanzelf jouw eigen momenten die ertoe doen. Geniet van een mooie wandeling in de natuur, of werk even in de tuin, maak het gezellig in huis, kom tot rust met een kop thee, creëer iets met je handen of bereid een lekker recept en dek de tafel mooi voor vrienden of familie… 

Wij geloven dat deze alledaagse dingen en momenten eigenlijk heel bijzonder zijn en zorgen voor verbondenheid met elkaar, met de natuur, maar ook met onszelf. En dat deze verbinding de wereld een beetje mooier, en harmonieuzer, maakt! 

Onze favoriete artikelen

Kom jij bij ons werken?

Bij Dille & Kamille werk je in een inspirerende werkomgeving en in een team met een fijne, informele werksfeer. Wil jij werken bij Dille & Kamille en één van onze teams komen versterken? Hieronder vind je alle vacatures!

Vacatures

Stage & open sollicitatie