Pastasaus

Gebruik deze heerlijke pastasauzen als basis voor je bolognesesaus of pizza. De biologische salsa di pomodori is gemaakt van de beste Italiaanse tomaten en de gedroogde pastasaus-mix is heerlijk door spaghetti of andere pasta. Bekijk ook de verschillende pastasoorten van Dille & Kamille.

Filteren
Alle filters
Selectie verfijnen
Prijs
4 8
4 8
7 artikelen
  1. Salsa di pomodoro, basilico, 250 g, biologisch
    Salsa di pomodoro, basilico, 250 g, biologisch
    4 , 95
    19,80 / kg
    Op voorraad
  2. Salsa di pomodoro, arrabbiata, 250 g, biologisch
    Salsa di pomodoro, arrabbiata, 250 g, biologisch
    4 , 95
    19,80 / kg
    Op voorraad
  3. Salsa di pomodoro, basilico, 500 g, biologisch
    Salsa di pomodoro, basilico, 500 g, biologisch
    7 , 95
    15,90 / kg
    Op voorraad
  4. Salsa di pomodoro, parmigiano, 250 g, biologisch
    Salsa di pomodoro, parmigiano, 250 g, biologisch
    4 , 95
    19,80 / kg
    Op voorraad
  5. Mix voor pastasaus, tomaat en basilicum, 100 g
    Mix voor pastasaus, tomaat en basilicum, 100 g
    4 , 50
    45,00 / kg
    Op voorraad
  6. Mix voor pastasaus all‘arrabbiata, 80 g
    Mix voor pastasaus all‘arrabbiata, 80 g
    4 , 50
    56,25 / kg
    Op voorraad
  7. Mix voor pastasaus pennette del bosco, 100 g
    Mix voor pastasaus pennette del bosco, 100 g
    4 , 50
    45,00 / kg
    Op voorraad
7 artikelen

Waar komt pastasaus oorspronkelijk vandaan?

De oorsprong van pastasaus brengt ons helemaal terug naar het oude Rome, waar de eerste versies werden bereid met vissaus, kruiden en specerijen. Dus nog niet als de tomatensaus zoals we die nu kennen. Die ontstond pas in de 18e eeuw in Italië, nadat tomaten uit Amerika werden geïntroduceerd. Sindsdien heeft pastasaus zich wereldwijd verspreid en is het uitgegroeid tot een onmisbaar element in de internationale keuken.

Tomatensaus, de basis voor bolognesesaus

Tomatensaus vormt de essentiële basis voor de heerlijke bolognesesaus, een populaire Italiaanse pastasaus. Gemaakt van verse tomaten, knoflook, ui en kruiden, biedt tomatensaus een rijke en smaakvolle start voor talloze Italiaanse gerechten. Het langzaam sudderen en stoven van de Salsa di pomodoro in extra vergine olijfolie laat de ingrediënten samensmelten, waardoor een diepe, aromatische smaak ontstaat die de ideale aanvulling vormt op pasta.

Pastasaus in verschillende smaken

In het assortiment van Dille & Kamille vind je veschillende pastasauzen die de basis voor je gerechten kunnen vormen. Elke saus heeft zijn eigen smaak

Basilico

Aan de Salsa di pomodori, basilico is, zoals je aan de naam herkent, biologische basilicum als smaakmaker toegevoegd. Verder is de tomatensaus gemaakt van de beste Italiaanse tomaten zonder extra toevoegingen. Heerlijk om kant en klaar te gebruiken, maar ook perfect als basis voor eigen creaties.

Arrabbiata

Bij onze Arrabbiata pastasaus zijn ui, knoflook, chilivlokken en peterselie meegestoofd voor een rijke, intense smaak. De chilivlokken zorgen voor een pittige smaak waar de Arrabbiata om bekend staat.

Parmigiano

En de Parmigiano bevat als extra smaakmakers onder andere room én Parmigiano Reggiano (BOB), de echte originele Parmezaanse kaas. Deze heeft een lange rijpingstijd van minimaal 12 maanden en is intens van smaak. De term BOB staat voor Beschermde Oorsprongs Benaming (in het Italiaans is het D.O.P.) Hierdoor weet je dat het om de échte Parmigiano Reggiano kaas gaat, die beschermd is tegen namaak.

Pastasaus bestellen bij Dille & Kamille

Welke pastasaus is jouw favoriet? En voeg je er zelf nog een geheim ingrediënt of kruiden aan toe om de saus nog lekkerder te maken? Je bestelt de verschillende pastasauzen makkelijk online zodat je er thuis mee aan de slag kunt. Bekijk ook de soorten pasta's en deegwaren om de maaltijd compleet te maken.