Tea pairing

1. Thee en eten is een prachtige combinatie! De juiste tea & food pairing kan de smaak van een gerecht, zowel hartig als zoet, versterken of juist afzwakken. Je leest er alles over in ons boek Theegeheimen.

Aan de hand van de zes basisstappen uit het boek kun je heerlijk (samen met vriendinnen) een middagje proeven en met smaken experimenteren. Of lees onze tea pairings tips hieronder en laat je verrassen door onze thee-combinaties.

Thee met pure en melkchocolade

Pure chocolade is van nature vrij bitter. Je kunt met een goed gekozen thee smaakjes aan chocolade toevoegen. Bijvoorbeeld met munt of een zwarte thee met sinaasappel en gember. Allebei heerlijk met pure chocolade.

Voor bij de melkchocolade doe je ongeveer 8 theelepels Milky Oolong in 1 liter water op kamertemperatuur. Laat dit een uur trekken, buiten de koelkast. Het karamel-aroma van de Milky Oolong voegt iets moois toe aan de smaak van de chocolade.

Thee en wortelcake

Natuurlijk, bij een plak versgebakken wortelcake smaakt bijna elke thee, maar Indiase Masala Chai voegt iets extra’s toe. Deze geurige melange van zwarte Ceylonthee met lekker veel pittige Indiase chai-specerijen zoals gember, kardemom en kaneel benadrukt het zoetkruidige van de cake. Zet de chai niet te sterk, anders valt de cake een beetje weg.

De wortelcake maak je eenvoudig met onze biologische bakmix voor wortelcake van windkorenmolen 'De Vlijt' in Wageningen.

Thee en brie

Kaas en thee is een fantastische combinatie. Warme thee maakt dat de vetten in kaas gaan smelten en dit brengt de aroma’s in de thee naar voren.

Combineer een witschimmelkaas als Brie de Meaux met de witte thee Pai Mu Tan. Het zoet in deze thee is heerlijk bij de romige kaas. Drink de thee op kamertemperatuur of warm (dit kan de kaas wel wat zacht maken).

Sandwiches met komkommer en zalm

Kleine sandwiches zijn vaste prik bij een high tea. De zwarte thee Darjeeling past perfect bij scones, chocolade en ander zoets, maar ook bij lichte gerechten als sandwiches met komkommer en zalm. Deze combinatie is natuurlijk ook leuk om als onderdeel van de tea pairing te serveren.

Tips voor een perfect kopje thee

(Bijna) iedereen houdt van een lekker kopje thee. Soms kan het nog best lastig zijn om het 'perfecte' kopje te zetten.  Maar met onze zes eenvoudige stappen wordt het een eitje! Lees onze tips voor een perfect kopje thee >

Theegeheimen

Wil je meer inspiratie voor verrassende combinaties met thee? En lekkere recepten met thee? Lees dan ons boek Theegeheimen! Bekijk hier het boek en lees alvast een stukje in het leesfragment.