Lente bij Dille - een fris begin

De lente staat symbool voor een nieuw en fris begin. In de natuur komt alles tot bloei en ook wij krijgen door het begin van de lente zin om al onze plannen tot uitvoering te brengen. We gaan weer naar buiten, ruimen het huis op en gaan aan de slag met de voorjaarsschoonmaak. Ook besteden we aandacht aan een lekker en gezond ontbijt om de dag goed mee te starten en zaaien we alvast wat bloemen en kruiden in potjes op de vensterbank. Zo hebben we later in het seizoen een tuin of balkon vol bloemen!

Onze favorieten voor de lenteschoonmaak

De groene lenteschoonmaak

Ramen open, muziekje aan… het is tijd voor een frisse voorjaarsschoonmaak, maar dan wel met natuurlijke schoonmaakmiddelen. Goed voor je huis en het milieu!

Natuurlijk mag onze dubbelkoolzure soda niet ontbreken tijdens de voorjaarsschoonmaak. Je kunt ermee schoonmaken, ontvetten en nog veel meer. Lees  meer over deze soda en andere schoonmaaktips in onze blogs: 

Ook ons boek 'Schoonmaakgeheimen' staat boordevol duurzame (schoonmaak)tips voor het hele huis. 

Maak je toilet gezellig

Een leuke tip voor na de grote schoonmaak: maak je toilet extra gezellig! Met behulp van manden, droogbloemen, zeep en gastendoekjes geef je het kleinste kamertje van het huis in een handomdraai een frisse, nieuwe look. Lees onze tips om het toilet gezellig in te richten én een aantal bijpassende DIY’s.

Onze favorieten voor de tuin

Hét seizoen om te zaaien

Buiten wordt het – eindelijk! – lente, onze tuin komt langzaam tot leven. Sta eens vroeg op en geniet van de vogels die nu om 't hardst zingen, ruik de geur van natte aarde na een regenbui, zie je tuin elke dag weer een stukje groener worden... en laat je inspireren door de ideeen en tips in onze blogs:

Verpotten
Kruiden, vrolijke bloeiers, groente, zelfs een mini-boom: ze doen het prima in een pot. Om goed te kunnen groeien, hebben je planten wel regelmatig een grotere pot nodig, met nieuwe voedzame aarde. In de lente begint het groeiseizoen: tijd dus om bestaande planten te verpotten en nieuwe aanwinsten te planten. Lees hier hoe je nieuwe of bestaande planten het beste kunt verpotten.

Meer inspiratie voor je tuin? Wij versturen elke maand onze Dille & Kamille tuinnieuwsbrief. Schrijf je hier in.

Onze favorieten voor een lekker en gezond ontbijt

Lekker en gezond ontbijten

 

Met deze theemelange, met onder andere groene thee, sinaasappelbloesem en appel, geniet je extra van alle fijne momenten in de lente. Speciaal samengesteld door Dille & Kamille.

Ontdek onze biologische lentethee >


Wat is er nu fijner om de dag mee te beginnen dan met met je zelfgemaakte lentethee. In ons recept voor lentemelange meng je een aantal van onze theekruiden naar eigen smaak. Of probeer de bio-lentethee die wij al voor je hebben samengesteld met onder andere groene thee, sinaasappelbloesem en appel. Begin je de dag graag met een lekker en voedzaam ontbijt? Bekijk dan eens deze recepten:

Uitgelicht voor deze lente!

Kweek je eigen kiemgroente

Voeg wat groentekiemen toe aan je ontbijt! Kiemen zitten boordevol vitaminen en mineralen. Met ons handige kiemschaaltje en zaden kweek je snel en gemakkelijk je eigen kiemgroenten.

Bekijk het kiemschaaltje >

Bad- en saunaborstels

Met deze bamboe badborstel geef je je badkamer een stijlvolle spa-sfeer. Kies tussen een borstel met stevige of zachte haren. Voor bad, douche en sauna.

Borstel met stevige haren >
Borstel met zachte haren > 

Kriebelbeestjes zoeken

Met dit vergrootglas ontdekken kinderen zelf de natuur. Kijk onder een bloempot in de achtertuin, of onder een boomstronk in het park, dan zie je dat daar heel wat kleine kriebelbeestjes leven!

Bekijk het vergrootglas >

De seizoenen van Dille & Kamille

Bij Dille & Kamille geloven we dat het goed is om als mens met het ritme van de seizoenen mee te bewegen. In de winter houdt de natuur zich rustig en is het voor ons ook fijn om te onthaasten en op te laden. Want als het eenmaal lente is, barst het nieuwe leven los: bomen en planten worden groen, lammetjes huppelen in de wei en ook wij krijgen vanzelf meer energie. De zomer nodigt ons uit om zoveel mogelijk buiten te zijn, en te genieten van de zon, en in de herfst, wanneer de dagen korter worden, gaan we juist weer meer naar binnen. Door naar de natuur te kijken, zien we wat voor ons ook goed is om te doen in de verschillende jaargetijden.