Het nieuwe bakken - net als vroeger

Als bakliefhebber ken je Dille & Kamille vast als hét adres voor bakvormen in alle soorten en maten. Al onze taart-, spring-, muffin- en cakevormen zijn gemaakt van sterk, gerecycled rvs: heel duurzaam, want vrij van kunststoffen zoals Pfas. 

Daarom kiezen wij voortaan voor bakvormen zónder anti-aanbaklaag. Zo’n laag bevat altijd kunststoffen: slecht voor het milieu tijdens de productie en ook niet fijn als ze in je taart terechtkomen. Gelukkig kan het prima zonder, net als vroeger, in een stalen of emaille bakvorm. 

 

Bakvormen van gerecycled rvs

Onze rvs vormen kunnen worden verhit tot 250 ̊C, roesten niet én mogen in de vaatwasser. Handig! Vet je vorm vóór elk gebruik goed in, bestuif ‘m met bloem en je baksel komt er probleemloos uit.

Bakken in emaille

Dat kan natuurlijk ook: brownies, (plaat)cake of een feestelijke tulband, gebakken in zo’n prachtige, nostalgische emaille bakvorm. Ook voor emaille vormen geldt: goed invetten en met bloem bestuiven.

Tip!

Gebruik zachte boter op een bakkwastje of wat keukenpapier om je vorm in te vetten. Zo kom je in alle hoekjes. Doe dan wat bloem in de vorm en tik zachtjes op de buitenkant tot de bloem gelijkmatig is verdeeld.

 

Bekijk onze bakvormen