Retourneren - herroepingsrecht

Toch niet helemaal tevreden met de ontvangen artikelen? Het terugsturen van artikelen is bij ons geen probleem.

 • 100 dagen bedenktijd 
 • Terugbetaling binnen 14 dagen
 • Een kapot artikel ontvangen? Bekijk hier wat je kunt doen.
 • Ook mogelijk om in de winkel te retourneren

Ruilen en retourneren

Heb je iets bij ons gekocht de afgelopen tijd, en wil je dat ruilen of terugbrengen? Geen zorgen, deze tijd telt niet mee in je garantietermijn. Bewaar je kassabon en kom langs in een van onze winkels zodra we weer open zijn. Wij communiceren dit via social media en onze website.

Hoe kan ik mijn artikelen retourneren?

1. Via Returnista

 1. Voer je e-mailadres en ordernummer in.
 2. Kies vervolgens eenvoudig welke producten je wilt retourneren en geef aan of je gebruikt wilt maken van de ophaalservice aan huis of dat je toch liever het pakketje aflevert bij een servicepunt bij jou in de buurt.

Meld je retour aan

2.    In één van onze winkels

Je kunt je aankoop ook gratis retourneren in één van onze winkels. De winkelmedewerker zal de artikelen dan terugsturen naar de webwinkel. In principe krijg je geen geld terug in de winkel. Het aankoopbedrag wordt teruggestort op je rekening zodra de artikelen zijn ontvangen door de webwinkel.  In sommige gevallen kun je wel ruilen in de winkel.

2. Retourneren via PostNL, DHL of ieder ander postorderbedrijf

Je kan er voor kiezen om je pakket via een ander postorderbedrijf retour te sturen. Bijv. PostNL of DHL. In het geleverde pakket vind je een pakbon met daarop het retouradres. Op dit formulier geef je aan welke(e) artikel(en) je wil retourneren. Retourneren is op eigen kosten en risico. 

 • Wat is het retouradres?

  Dille & Kamille
  Langestraat 47b
  7511 HB Enschede
  Nederland

3.     Via UPS
Je kan er voor kiezen om je pakket via UPS terug te sturen. Kijk voor het dichtstbijzijnde UPS-punt op www.upstoday.com. In het geleverde pakket vind je een pakbon met daarop een retouradres. Op dit formulier geef je aan welk(e) artikel(en) je wil retourneren. Plak de retoursticker op het pakket en breng het vervolgens naar het postorderbedrijf. Retourneren is op eigen kosten en risico.

            Active Ants
            Zeelandhaven 6
            3433 PL Nieuwegein

100 dagen bedenktijd (herroepingsrecht)

Je kunt de bestelling meteen terugsturen zonder dit eerst aan ons te melden. In dit geval geldt een termijn van 100 dagen na ontvangst van de bestelling. Graag hiervoor de met de bestelling meegeleverde retourbon gebruiken.

Maar je kunt ook binnen 100 dagen na ontvangst van de bestelling aan ons melden dat je de bestelling toch niet wilt. Hiervoor kan je gebruikmaken van het modelformulier, maar het mag ook schriftelijk, telefonisch of per e-mail. Na ontvangst van deze melding, krijg je van ons per e-mail een bevestiging. Nadat je de melding hebt gedaan, heb je nog 14 dagen de tijd om de bestelling daadwerkelijk terug te sturen.

Terugbetaling binnen 14 dagen

Wij betalen je zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsverklaring, het totale aankoopbedrag inclusief leveringskosten terug. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Wij betalen terug met hetzelfde middel als waarmee jij betaald hebt, inclusief de standaard verzendkosten en/of andere kosten. Wanneer slechts een deel van de bestelling wordt geretourneerd, zullen deze verzend- en overige kosten niet worden terugbetaald. 

Als je hebt betaald met iDeal of Bancontact/ Mister Cash wordt het totaalbedrag van de creditfactuur teruggestort op de bankrekening waarmee je betaling heeft plaatsvonden. Heb je met bancontact/ Mister Cash betaald, dan vragen wij of het mogelijk is om je IBAN en BIC code aan ons door te geven zodat wij je terugbetaling vanuit een Nederlandse bank in orde kunnen maken. Als je hebt betaald met creditcard of Maestro verloopt de terugbetaling via je creditcard.

Behandeling bestelling

Je mag de ontvangen producten net zo behandelen als je in een fysieke winkel zou doen. Als het hiervoor nodig is de verpakking te openen, verzoeken wij je dit zo netjes mogelijk te doen.

Uitgesloten van het herroepingsrecht zijn onder andere producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken en de levering van audio- en video-opnamen of computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is gebroken.

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Voor wie zijn de kosten van retourneren?

De kosten voor het retourneren zijn voor je eigen rekening.

Wil je je artikel ruilen?

Een gekocht artikel kan helaas niet geruild worden. Wel kun je het artikel retourneren en een nieuwe online bestellen of kopen in een van onze winkels. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie hierover: klantenservice@dille-kamille.com.

Is het artikel bij ontvangst beschadigd of heb je een klacht?

Wij doen uiteraard altijd ons uiterste best om je bestelling goed naar je op te sturen. Mocht het toch voorkomen dat je bestelling niet compleet of beschadigd is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Onze klantenservice is bereikbaar via klantenservice@dille-kamille.com.

4.     Gratis via onze retourbalie in Nieuwegein
Wil je liever je producten persoonlijk komen afgeven, dan kun je langskomen bij onze retourbalie van onze logistieke partner in Nieuwegein:

            Active Ants
            Zeelandhaven 6
            3433 PL Nieuwegein 

5.    In één van onze winkels
Je kunt je aankoop ook gratis retourneren in één van onze winkels. De winkelmedewerker zal de artikelen dan terugsturen naar de webwinkel. In principe krijg je geen geld terug in de winkel. Het aankoopbedrag wordt zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, teruggestort op je rekening. 

In sommige gevallen kun je wel ruilen in de winkel.

Wil je je artikel ruilen?

Een gekocht artikel kan helaas niet geruild worden. Wel kun je het artikel retourneren en een nieuwe online bestellen of kopen in een van onze winkels. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie hierover: klantenservice@dille-kamille.com.

Is het artikel bij ontvangst beschadigd of heb je een klacht?

Wij doen uiteraard altijd ons uiterste best om je bestelling goed naar je op te sturen. Mocht het toch voorkomen dat je bestelling niet compleet of beschadigd is, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Onze klantenservice is bereikbaar via klantenservice@dille-kamille.com.

Welke artikelen kunnen niet geretourneerd worden?

De volgende artikelen vallen niet onder het herroepingsrecht en kunnen niet geretourneerd worden:

 1. Cadeaukaarten
 2. Producten of diensten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft en die zich binnen de herroepingstermijn kunnen voordoen;
 3. Volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
 4. Producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben;
 5. Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
 6. Producten die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere producten;
 7. Alcoholische dranken waarvan de prijs is overeengekomen bij het sluiten van de overeenkomst, maar waarvan de levering slechts kan plaatsvinden na 30 dagen, en waarvan de werkelijke waarde afhankelijk is van schommelingen van de markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;
 8. Verzegelde audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur, waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
 9. Kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van abonnementen hierop;
 10. Digitale inhoud anders dan op een materiële drager, maar alleen als:
  a. de uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument; en
  b. de consument heeft verklaard dat hij hiermee zijn herroepingsrecht verliest;
 11. Diensten, die geheel tijdens de bedenktijd worden uitgevoerd, indien:
  de nakoming is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument; en
  de consument heeft verklaard afstand te doen van zijn recht van ontbinding zodra de handelaar de overeenkomst is nagekomen.