Home>Recepten>Bijgerechten>Geroosterde groenten
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Geroosterde groenten

Geroosterde venkel met sinaasappel

Ingrediënten:
  • 1 venkel, gewassen
  • 2 sinaasappels, gepeld en in schijfjes gesneden
  • 1/2 tl komijnzaad*
  • olijfolie*
  • 1 tl honing*
  • peper en zout
Benodigdheden: koekenpan*, chefmes*, snijplank*, ovenschaal*, serveerschaal*


Geroosterde bloemkool met tahinidressing

Ingrediënten:
  • 1/2 bloemkool, gewassen en in roosjes
  • 1 tl kerriepoeder* 
  • 1 tl kurkuma*
  • 1/2 korianderzaadjes*
  • olijfolie*
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 tl tahini
  • peper en zout
Benodigdheden: ovenschaal*, pollepel*, kom*, serveerschaal*, kommetje*
 
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille. 

Geroosterde venkel met sinaasappel
Bereiding:
  • Rooster de komijnzaadjes kort in een droge koekenpan zodat de aroma's vrijkomen. Hou apart.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de venkel overlangs in plakken. Hou wat van het loof apart
  • Leg de stukken venkel in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en honing.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Rooster de venkel 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot hij mooi gaar en lichtjes gekarameliseerd is.
  • Serveer de venkel in een schaal met de schijfjes sinaasappel. Strooi er wat geroosterde komijnzaadjes over en werk af met het venkelloof.


Geroosterde bloemkool met tahinidressing
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schik bloemkoolroosjes in een ovenschaal, strooi er de kruiden over en besprenkel met wat olijfolie.
  • Meng goed.
  • Rooster de bloemkool ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak intussen de tahinidressing: meng de Griekse yoghurt met de tahinipasta. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Serveer de geroosterde bloemkoolroosjes in een schaal met de tahinidressing ernaast in een apart kommetje.


Deze recepten werden uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.