Poké bowl met zalm

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 100 g verse zalmfilet zonder graten, in blokjes gesneden
  • 4 radijsjes
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • ½ avocado
  • zwarte sesamzaadjes
  • 1 bosuitje, fijngesneden
  • snufje cayennepeper*
  • 60 g witte rijst (bv. sushirijst of basmatirijst)
  • sojasaus en wasabi

Benodigdheden: kookpot/pan*, snijmesje*, snijplank*, dunschiller*, kommetjes*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Kook de rijst gaar in gezouten water. Laat afkoelen.
  2. Was de radijsjes en snij ze in fijne schijfjes.
  3. Was ook de wortel en de courgette en snij ze in de lengte met een dunschiller in fijne plakken. 
  4. Haal de avocado uit de schil en snij elke helft in schijfjes. 
  5. Doe de rijst in een kommetje, schik er de wortel- en courgettereepjes, de schijfjes radijs, avocado en blokjes rauwe zalm op.
  6. Werk af met wat sesamzaadjes, het fijngesneden bosuitje en cayennepeper.
  7. Serveer naar smaak met sojasaus en wasabi.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.