Thee

De heerlijke geur van thee, keuze uit heel veel smaken en soorten – dat is typisch Dille & Kamille! Ontdek bij ons zowel prachtige klassieke theesoorten - waaronder specialiteiten uit China, Japan en India - als diverse melanges met specerijen, bloemen of vruchten, rooibos en echte kruideninfusies. Bovendien is er ook elk seizoen een speciale, aan de tijd van het jaar aangepaste, melange. Al onze theeën bestaan volledig uit natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige aroma’s dus. Waar mogelijk kiezen we voor biologisch.

> meer info over thee: oorsprong en soorten
> tips voor het perfecte kopje thee


Klik op de foto's voor meer informatie over de theesoorten.


ZWARTE THEE

De theeblaadjes worden na het plukken verflenst en vervolgens gerold, gekneusd en verhit. Dankzij een relatief lang fermentatieproces krijgt de thee zijn kenmerkende goudbruine tot zwarte kleur. Zwarte thee heeft een krachtige smaak en is intens geurig.

BIO Engelse melange 

Darjeeling 

BIO Earl Grey 

BIO Aardbei & framboos 

BIO Sinaasappel & gember 

Masala Chai 

Lapsang Souchon 


OOLONG

Oolong thee zit qua smaak enigszins tussen groene en zwarte thee in: het frisse van groene thee, maar ook het volle karakter van zwarte thee. Het productieproces voor deze half-gefermenteerde thee is hetzelfde als bij zwarte thee, alleen is de fermentatiefase korter. Voor deze theesoort worden de hele theeblaadjes gerold; hierdoor behouden zij hun oorspronkelijke karakter en bloemige smaak. Het aroma en de smaak zijn zachter dan die van zwarte thee.
 

Oolong Perzik 

Milky Oolong 


GROENE THEE

Groene thee is licht van kleur en fris van smaak. Voor groene thee worden de theeblaadjes meteen na het plukken verflenst en verhit; er vindt geen fermentatie plaats en de thee behoudt zijn groene kleur. Deze thee wordt traditioneel gedronken in China en Japan maar is ook bij ons heel populair.
 

Sencha 

Gunpowder 

Mao Feng 

Jasmine Chung Hao 

BIO Granaatappel & framboos 

BIO Japanse kers 

Genmaicha 

BIO Munt & honing

BIO Citroengras & verveine 


WITTE THEE

Witte thee dankt zijn naam aan de met zilverwitte ‘donshaartjes’ bedekte bladknoppen van de theestruik. Aan het begin van het groeiseizoen, nog voordat deze knoppen opengaan, worden de jonge theeblaadjes geplukt. Vervolgens worden ze in de zon verflenst en gedroogd. Dit delicate proces zorgt voor een lichtgekleurde, verfrissende thee met weinig theïne en een pure, lichtzoete smaak.

Pai Mu Tan 

BIO Blauwe bes & kokos 

BIO Peer 


ROOIBOS

Rooibos is afkomstig van het blad en de twijgjes van de Zuid-Afrikaanse struik Aspalathus linearis. Het is dus eigenlijk geen ‘echte’ thee. Rode rooibos ondergaat hetzelfde fermentatieproces als zwarte thee. Groene rooibos, afkomstig van dezelfde struik, wordt niet gefermenteerd. Beide soorten zijn van nature theïnevrij, dus ook heel geschikt om ‘s avonds te drinken.

BIO Rooibos 

BIO Appel & kaneel 

BIO Vanille & citroen 

Bio rooibos vanille & citroen 

KRUIDENMELANGES
 

BIO Ochtendmelange 

Ontspanningsmelange 

Verkwikkende melange 

Avondmelange 

Munt & vlierbes 

BIO Kamille & citrus 

FRUITMELANGES
 

Rabarber & rozenbottel 

BIO Aardbei & hibiscus 

Kers & cranberry