Zelfgemaakte chai van groene thee, rozenblaadjes, kardemom, kruidnagel en kaneel

Zelfgemaakte chai van groene thee, rozenblaadjes, kardemom, kruidnagel en kaneel

Voor 1 liter thee.

Ingrediënten:

•  1,5 kaneelstokje
•  3 kardemompeulen
•  4 zwarte peperkorrels
•  1 à 2 eetlepels groene thee naar keuze
•  1 eetlepel rozenknopjes
•  4 kruidnagels  
•  1 à 2 tl geraspte gember
•  0,5 eetlepel vanille extract

Je kan met deze mix goed variëren met de verhoudingen.

Benodigdheden: vijzel en theezeefje

Bereiding:

  1. Breek de kaneelstokjes en hak het vanillestokje fijn.
  2. Vijzel de kaneel, kardemom, vanille, peperkorrels, kruidnagels fijn zodat de aroma’s goed vrijkomen.
  3. Pluk de blaadjes van de rozenknopjes en hak fijn.
  4. Voeg de gehakte rozenblaadjes en de geraspte gember toe en vijzel nog een keer.
  5. Meng de groene thee erdoor, doe een gewenste hoeveelheid in een theezeefje en giet er kokend water op.
  6. Laat het geheel trekken tot gewenste sterkte. Geniet ervan!

Deze verrassende, zoetkruidige chai is een variatie op het bekende Indiase recept: zonder melk dit keer, en met groene in plaats van zwarte thee. Dit recept komt uit ons boek Theegeheimen. Een boek voor alle thee liefhebbers!