Zelfgemaakte chai van groene thee, rozenblaadjes, kardemom, kruidnagel en kaneel
Voor 1 liter thee.
Ingrediënten:
• 1,5 kaneelstokje
• 3 kardemompeulen
• 4 zwarte peperkorrels
• 1 à 2 eetlepels groene thee naar keuze
• 1 eetlepel rozenknopjes
• 4 kruidnagels
• 1 à 2 tl geraspte gember
• 0,5 eetlepel vanille extract
Je kan met deze mix goed variëren met de verhoudingen.
Benodigdheden: vijzel en theezeefje
Bereiding:
- Breek de kaneelstokjes en hak het vanillestokje fijn.
- Vijzel de kaneel, kardemom, vanille, peperkorrels, kruidnagels fijn zodat de aroma’s goed vrijkomen.
- Pluk de blaadjes van de rozenknopjes en hak fijn.
- Voeg de gehakte rozenblaadjes en de geraspte gember toe en vijzel nog een keer.
- Meng de groene thee erdoor, doe een gewenste hoeveelheid in een theezeefje en giet er kokend water op.
- Laat het geheel trekken tot gewenste sterkte. Geniet ervan!
Deze verrassende, zoetkruidige chai is een variatie op het bekende Indiase recept: zonder melk dit keer, en met groene in plaats van zwarte thee. Dit recept komt uit ons boek Theegeheimen. Een boek voor alle thee liefhebbers!