In de keuken

Welkom bij de keuken van Dille: hier vind je de lekkerste recepten om een nóg betere keukenprins(es) te worden, om van jouw keuken een fijne plek te maken, slimme tips voor tijdens het koken en natuurlijk de handigste keukenhulpjes. Veel kookplezier!


#DEKEUKENVANDILLE

Hou jij ook zo van koken en bakken? Deel het met #dekeukenvandille en inspireer ons én anderen met jouw overheerlijke gerechten! 


THEE IS TYPISCH DILLE

Het lekkerste koekje bij de thee

Van groen tot wit, en van earl grey tot rooibosthee... alle theesoorten hebben één ding gemeen: er hoort een koekje bij! Maak een ontspannend theemomentje nog fijner met dit heerlijke gember-stroopkoekje met citroensuiker, die precies op elke mok past. Ook leuk om te serveren bij je high tea!

 

THEE IS TYPISCH DILLE

Een thee voor elke stemming!

Ken je dat: als je je energiek voelt heb je zin in een bepaalde thee, en als je een heimwee-naar-vakantie-gevoel hebt weer een andere thee… Het drinken van een kop thee is niet alleen een fijn, rustgevend momentje voor jezelf – het kan ook je stemming op dat moment versterken! Lees hier meer.

DE KEUKEN VAN DILLE

Dille-tips voor houten keukengerei

Bij Dille & Kamille houden we van natuurlijke eenvoud: eerlijk en onopgesmukt. Je vindt bij ons dus héél veel hout, een van de mooiste materialen uit de natuur. Hout moet natuurlijk wel goed onderhouden worden. Hieronder lees je onze tips:

Onze tips:

  1. Reinig houten keukenartikelen zoals snijplanken, pollepels, spatels etc. niet in de afwasmachine.
  2. Laat houten keukengerei nooit in water of sop liggen.
  3. Was het liefst af zonder afwasmiddel en droog het onmiddellijk af.
  4. Laat het niet bij een warmtebron liggen of opdrogen, anders kan het splijten en/of kromtrekken.
  5. Hout neemt geuren, smaken en kleurstoffen op. Gebruik daarom liever aparte lepels en spatels voor bv. pikante gerechten en zoete desserts.
  6. Gebruik een aparte snijplank voor uien.

DE KEUKEN VAN DILLE

Eenvoudig zelf pasta maken: dit is onze held!

Pasta, een gerecht dat vele variaties kent. Van standaard bolognese of carbonara tot aan pasta puttanesca met olijven en ansjovis. Met onze pastamachine maak je zelf eenvoudig pasta, wat stiekem nog lekkerder smaakt!