Olijfolie - Dille & Kamille

Olijfolie

Ontdek onze biologische olijfolie! Heerlijk voor in je favoriete gerechten, over salades, om een broodje in te dippen of om in te bakken.  

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Verrijk je gerechten met de heerlijke olijfolie van Dille & Kamille 

Bij Dille & Kamille vind je een breed scala aan biologische olijfoliesoorten, waaronder extra vierge olijfolie met heerlijke smaken zoals knoflook, basilicum, peperoncino, mediterrane kruiden, citroen en truffel. Onze olijfolie wordt gemaakt van goede kwaliteit olijven, zorgvuldig geselecteerd en geperst om de meest aromatische en smaakvolle olijfolie te produceren. 

De perfecte aanvulling op je keuken 

Onze olijfolie is een must-have in elke keuken en kan op verschillende manieren worden gebruikt. Gebruik onze extra vierge olijfolie om je salades op smaak te brengen, om te dippen met brood of om te bakken en te braden. Ons eigen merk extra vierge olijfolie komt uit Calabrië, Italië (het puntje van de laars) van eeuwenoude olijfgaarden, die al decennialang met veel zorg door een Italiaanse familie op biologische wijze worden gecultiveerd.

Welke olijfolie kan je gebruiken om in te bakken? 

Ontdek de extra virgen olijfolie uit het Noord-Spaanse Aragón om mee te bakken, braden of stoven bij Dille & Kamille. Deze olijfolie is gemaakt van kleine, hoge kwaliteit Arbequina olijven. Hij heeft een milde smaak en een lage zuurgraad. Ook fijn: je gerechten uit de pan worden extra lekker met deze olijfolie en hij spat niet tijdens het bakken. Een goede kwaliteit extra vierge olijfolie heeft een hoog rookpunt (> 180C). Dat is heet genoeg om in te kunnen bakken. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat de olijfolie niet gaat walmen in de pan.

Wat is extra vergine olijfolie?

Extra vergine olijfolie is de hoogste kwaliteit olijfolie die verkregen wordt. De olijven worden koud geperst (dus niet verhit!) en er wordt niets aan toegevoegd. Het is dus 100% puur olijvensap. Een goede extra vierge olijfolie heeft veel gezonde eigenschappen en bevat verschillende vitaminen en antioxidanten. Het is bovendien een echte smaakmaker in je gerechten. Je kunt zelfs foodpairing doen met olijfolie zoals je dat ook met wijn doet, want alleen al in Italië zijn al meer dan 500 verschillende olijfrassen te vinden.