De tuin van Dille

Bij Dille & Kamille geloven we in de kracht van 'groen', van je eigen buitenplek, ook al is die maar klein. Daarom vind je hier volop inspiratie en handige tips voor je tuin, terrasje of balkon. Groene vingers niet vereist!

ALLES WAT JE AANDACHT GEEFT GROEIT...

Voorzaaien in 6 stappen

Wil je straks genieten van zelfgekweekte bloemen, groente en kruiden? Begin dan nu alvast met zaaien, binnen op je vensterbank. Zelf zaaien en kweken is leuk om te doen en niet moeilijk. En heb je teveel plantjes? Maak er je vrienden blij mee! 

ALLES WAT JE AANDACHT GEEFT GROEIT...

Is jouw tuin klaar voor de lente?

Mini-terrasje, stoeptuin of een flinke lap grond, na een lange winter zijn ze toe aan een opruimbeurt. Als je nu begint, is je tuin straks klaar voor een nieuw groei- en bloeiseizoen. Ga aan de slag met onze 5 lenteklusjes!

ALLES WAT JE AANDACHT GEEFT GROEIT...

Zelf kweekpotjes maken: handig, duurzaam & voordelig

Heb je potjes nodig om in te zaaien? Maak ze zelf, van krantenpapier! En als je zaailingen toe zijn aan verplanten, zet je ze met potje en al in de grond: het krantenpapier verteert vanzelf.
 

ALLES WAT JE AANDACHT GEEFT GROEIT...

Planten & verpotten: een simpel klusje!

Kruiden, vrolijke bloeiers, allerlei groente: het gaat prima in een pot. Zorg wel regelmatig voor nieuwe, voedzame grond en ruimte om door te groeien. De lente is dé tijd om bestaande planten te verpotten en om nieuwe te planten. 

#MIJNDILLETUIN

Hoe 'Dille' is jouw tuin? Deel het met #MijnDilleTuin en inspireer ons én anderen met jouw voorzaai-avonturen en Dille-tuinmomentjes.

VOGELS IN DE TUIN...

EEN TUIN VOL VOGELS

Laten we elke tuin, groot of klein, in de stad of meer 'buiten', aantrekkelijk maken voor vogels. Zo helpen we om ze te beschermen, heel belangrijk nu de natuur meer en meer onder druk staat. En door je tuin vogelvriendelijk te maken, krijg je dicht bij huis veel verschillende vogels te zien: leuk en leerzaam! Goed voor je tuin bovendien, want vogels zijn dol op slakjes, bladluizen en rupsen.

VOGELS IN DE TUIN...

Vogels voederen

Je kunt het hele jaar (bij)voederen, ook in een tuin vol insecten, zaadjes en bessen. Het geeft vogels een extraatje naast hun gewone voedsel en maakt van je tuin een populair 'vogelrestaurant'.

VOGELS IN DE TUIN...

NESTKASTJE

Veel tuinvogels zijn blij met een nestkast: natuurlijk om in het voorjaar hun jongen in groot te brengen, maar 's winters ook om in te slapen. Nestkastjes lokken vogels naar je tuin: heel leuk om naar te kijken, zeker als er jonge vogeltjes zijn!

VLINDERS IN DE TUIN...

MEER VLINDERS IN JE TUIN

Vlinders hebben nood aan bloemen om van te eten, waardplanten om eitjes in te leggen, planten om in te schuilen en wilde hoekjes om te overwinteren. Lees hier onze 10 tips om vlinders naar je tuin te lokken.
Deze foto's zijn gemaakt in de prachtige tuinen van Groentemuseum 't Grom in Sint-Katelijne-Waver, België.