Bloembollenlasagne: planten in laagjes voor een lente vol bloemen

Een mooie lente begint al in het najaar! Judith van @studiomayandjune laat je zien hoe je heel makkelijk een terracotta pot kunt vullen met meerdere soorten bollen én bloemen er bovenop. Zo heb je tot de bollen beginnen te bloeien een leuk uitzicht, in de lente groeien de bollen er gewoon doorheen en wordt het een gezellige volle pot. Maak een flinke verzameling van allerlei potten met verschillende soorten bollen en zet ze voor je keukenraam als uitzicht!

Dit zijn je stappen voor een bloembollenlasagne:

  1. Kies een mooie pot, zoals deze van terracotta (verkrijgbaar in de winkel en webshop). Een hoogte van ca. 20 cm is ideaal, hoe groter de pot, hoe hoger de bloemen mogen worden.
  2. Gebruik grind, stenen of potscherven om onderin de pot te leggen. Zo loopt het water goed weg. Vul 1/3 deel met potgrond.
  3. Leg daar bovenop 4 - 5 bollen. Je werkt van late bloei naar vroege bloei. Tulpen worden te lang voor dit formaat pot, maar narcissen zijn precies goed. Vul weer aan met potgrond tot de bollen bedekt zijn.
  4. Als tweede laag kun je kleinere bollen gebruiken, zoals wilde tulpjes, kievietsbloemen, blauwe druifjes of zomerklokjes. Bedek tot 2/3 deel met potgrond.
  5. Als laatste kun je 3 winterbloeiende hoornviooltjes (Viola cornuta) bovenop de bollen planten, want uitkijken op lege potten is ook zo ongezellig. Heb je last van eekhoorns of muizen die bollen opeten? Leg dan bovenop de kale aarde grind in klein formaat of plakken mos die je vast prikt met ijzerdraad. Dan blijven ze er vanaf!

Tip: zet de potten alleen bij droog weer op een schotel, bij vorst is het juist onhandig omdat de potten kapot kunnen vriezen van het water dat er in blijft staan.

Moestuinkalender Dille & Kamille

Bekijk hier onze artikelen om te tuinieren