Tips voor een duurzame kerstboom

Het in huis halen van een kerstboom is ieder jaar weer een feestelijk moment. Want eenmaal versierd, met de mooiste hangers en lichtjes, is de boom vaak het stralende middelpunt van de woonkamer.

Je kunt bij het aanschaffen van een kerstboom kiezen voor verschillende, duurzame, opties. Wij verzamelden wat tips voor je!

  • Heb je nog een plekje over in de tuin? Koop dan een kerstboom met kluit. Let op dat je hem binnen niet te dicht bij de verwarming zet en vergeet niet om de boom genoeg water te geven! Wil je de boom in januari in de tuin zetten? Laat hem dan eerst 'wennen' aan de kou door hem bijvoorbeeld in de schuur te zetten. Als het niet meer vriest, kan de boom de grond in. Geef hem regelmatig water en volgend jaar december kan je je eigen kerstboom weer binnen halen!
  • Huur of adopteer een kerstboom! Dit kan via de website https://adopteereenkerstboom.nl/. De bomen die je hier huurt zijn biologisch gekweekt, zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. In januari wordt jouw boom weer teruggeplant zodat je volgend jaar met Kerst opnieuw je eigen boom kunt adopteren! Een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor een 'gewone' kerstboom.
  • Liever geen echte boom in huis? Kies dan eens voor een van onze houten kerstbomen. Het hout geeft de boom een warme, stijlvolle, uitstraling. Versier de houten boom net als een gewone kerstboom en je hebt een echte blikvanger in huis.
  • Waar je ook voor kiest, wij hebben voor elke boom de mooiste kerstversiering!