Linzensoep met knoflookcroutons

Voor 4 personen

Ingrediënten:
Voor de soep
• 3 stengels bleekselderij
• 3 wortels
• 2 uien
• 2 tenen knoflook
• Scheut olijfolie
• 250 gram gedroogde rode linzen
• 1 blik tomaten
• 1 tl komijnpoeder
• 1 gedroogd chilipepertje
• 1 laurierblad
• 1 liter groentebouillon
• Peper en zeezout
• 1 tl korianderpoeder

Voor de knoflookcroutons
 (ongesneden) oud brood
• Olijfolie
• 2 tenen knoflook
• Zeezout

Voor erbij
• Kwark of yoghurt
• Koriander

Bereiding:
  1. Snijd de bleekselderij, wortels, uien en knoflook in stukken.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan.
  3. Doe de groenten samen met het laurierblad en chilipeper in de pan.
  4. Voeg peper en zout toe.
  5. Bak de groenten 5 minuten op matig vuur.
  6. Voeg dan de tomaten uit blik, komijnpoeder, korianderpoeder, bouillon en gedroogde linzen toe.
  7. Breng het geheel aan de kook en laat de soep met deksel op de pan 30-40 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Maak ondertussen de knoflookcroutons.
  9. Snijd het brood in blokjes en de knoflook in plakjes.
  10. Verhit flink wat olijfolie in een koekenpan.
  11. Doe het brood met de knoflook in de pan en bak op hoog vuur tot de croutons bruin kleuren.
  12. Bestrooi de croutons met zout en doe in een bakje.
  13. Haal de soep van het vuur als de linzen gaar zijn.
  14. Verwijder het chilipepertje en het laurierblad.
  15. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender zo glad als je wilt.
  16. Schep de soep in kommen en serveer met de croutons, kwark en verse koriander.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, www.yellowlemontreeblog.com