Oosterse pompoensoep
Voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten:
- ca 700 gram (fles)pompoen, geschild, ontpit en in stukken
- 1 kleine winterwortel, in stukjes
- 2 à 3 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
- stuk gember van 4 cm, geschild en fijngesneden
- teentje knoflook, fijngesneden
- 2 bosuitjes, in ringen
- 2 rode pepertjes, in ringetjes (bewaar een paar ringetjes om mee te garneren)
- 1 eetlepel kerriepoeder*
- 1 bosje koriander, fijngehakt
- 1 liter kippenbouillon, van blokjes of zelfgemaakt
- 1 blikje ongezoete kokosmelk
- zout, versgemalen zwarte peper*
- 1 limoen, uitgeperst
Benodigdheden: snijmesje*, koekenpan*, houten lepel*, staafmixer of keukenmachine
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin op een laag vuur de stukken pompoen, wortel, gember, pepertjes, knoflook en bosui gedurende 10 minuten.
- Voeg dan het kerriepoeder toe, schep alles goed om en laat het nog 5 minuten zacht fruiten.
- Voeg dan de helft van de koriander toe, met de bouillon.
- Breng aan de kook en laat de soep ca 15 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel.
- Voeg het dikke, witte gedeelte van de kokosmelk toe samen met limoensap naar smaak, en meng dit goed door de soep.
- Maal er nog wat zwarte peper door en voeg – indien nodig – wat zout toe.
Serveer de soep in voorverwarmde kommen. Garneer met de rest van de koriander en wat ringetjes rode peper.
Lekker met naan (Indiaas brood).