Bloemkoolsoep met limabonen

Ingrediënten:

  • Middelgrote bloemkool
  • Prei (fijngesneden)
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 400 g limabonen
  • Halve versgeraspte nootmuskaat*
  • 1 flinke hand witte amandelen 
  • 1 à 2 groentebouillonblokjes
  • 500 ml water voor de bouillon
  • Zout en peper

Voor de topping:

  • Peterselie of bieslook
  • Citroensap (vers)
  • Hennepzaad
  • Granaatappelpitjes
  • Kokosmelk
  • Geroosterde pompoenpitten

Benodigdheden:

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verhit olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de knoflook en prei op laag vuur aan en doe de nootmuskaat erbij.
  2. Voeg na ongeveer 3 minuten de bladeren van de bloemkool toe.  
  3. Doe, als het blad geslonken is, de bloemkoolroosjes, limabonen, amandelen en de groentebouillon erbij.
  4. Laat koken tot de groenten zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
  5. Pureer de soep glad met behulp van een blender of staafmixer.
  6. Breng op smaak met zout en peper en serveer de soep met de toppings. Eet smakelijk!

Tips en inspiratie