Pompoensoep met camembert en vadouvan

Hou je van pompoensoep? Probeer dan eens deze variant met diverse kruiden en specerijen, vadouvan en warme camembert!



Bereidingstijd: ± 1,5 uur

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Staafmixer

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Snij de ui en knoflook fijn en fruit, met een scheut olijfolie, aan in een soeppan.
  2. Meng de kruiden en specerijen, doe in de pan erbij en bak 5 minuten mee op lage temperatuur.
  3. Schil de flespompoen, snij in blokjes van 3 cm en bak ook 5 minuten mee.
  4. Doe water (of groentebouillon) in de pan tot de pompoen onder water staat en laat zachtjes koken tot de blokjes pompoen gaar zijn.
  5. Zet ondertussen de camembert in de oven (160 °C) en verwarm in ongeveer 10 minuten.
  6. Pureer de pompoensoep met de staafmixer en serveer met een stukje warme camembert erin.