Erwtensoep met krokante chorizo

Erwtensoep met krokante chorizo

Voor 4 personen

Ingrediënten:
1 el plantaardige olie
2 grote uien, gepeld en fijngesnipperd
600 g diepvrieserwtjes
300 g gedroogde spliterwten
1,5 l kippenbouillon
bouquet garni*
mespunt gerookt paprikapoeder*
8 sneetjes chorizo
snuifje zout*
• peper*

Benodigdheden: kookpot/pan*, pollepel*, mixer, koekenpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Fruit de fijngesnipperde uien in de olie. 
  2. Doe er de diepvrieserwtjes en de gedroogde spliterwten bij. Laat kort meestoven.
  3. Voeg de kippenbouillon, het bouquet garni en het gerookt paprikapoeder toe en kook de soep tot de erwten volledig gaar zijn. 
  4. Mix de soep glad en kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Bak de chorizo krokant in een pan zonder vetstof.
  6. Serveer de erwtensoep met de verkruimelde chorizo.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.