Soep van geroosterde groenten met ras el hanout

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 1 rode ui
• 300 g wortelen
• 300 g pastinaak
• 300 g pompoen
• 1 aardappel
• 2 teentjes knoflook
• 1 el ras el hanout*
• 2 el olijfolie*
• 1,5 l groentebouillon
• zeezout*, versgemalen zwarte peper*

Voor de korianderolie:

• bosje koriander, alleen de blaadjes
• 1 tl grof zeezout
• 3 el olijfolie


Benodigdheden: snijmesje*, dunschiller*, snijplank*, kom*, braadslede*, pollepel*, kookpot/pan*, staafmixer, vijzel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Schil de groenten en snijd ze in stukken. Meng ze in een kom met de olijfolie en ras el hanout, schep goed om.
  3. Doe ze in een braadslede met de gekneusde knoflookteentjes en besprenkel ze met wat olijfolie.
  4. Rooster de groenten 30 minuten tot ze lichtjes gekarameliseerd zijn. Schep af en toe om.
  5. Schep de groenten uit de braadslede in een kookpot/pan, voeg de groentebouillon toe en laat ze 10 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn. 
  6. Maak in de tussentijd de korianderolie (zie hier onder). 
  7. Pureer de soep en breng op smaak met zout en zwarte peper. 
  8. Schep de soep in de kommen en druppel er korianderolie over.

Voor de korianderolie:

  1. Wrijf in je vijzel de korianderblaadjes fijn samen met de zeezoutkorrels en een klein scheutje olie.
  2. Voeg beetje bij beetje de rest van de olie toe en blijf fijnwrijven met de stamper.
  3. Laat ca. 10 minuten staan. Roer nog eens om en druppel over de soep in de kommen.


Het recept voor de soep werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van njamelicious.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.