Knolselderijsoep met verschillende toppings

Voor 6 personen
Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten:

• 2 sjalotjes, gepeld en fijngesneden
• 1 knolselderij, geschild en in blokjes
• 1 appel, geschild en in stukken gesneden
• 2 el olijfolie*
• 1,5 l kippen- of groentebouillon
• peper en zout*

Voor de appeltopping:
• ½ appel, geschild en in blokjes
• ½ tl suiker
• ½ tl boter

Voor de pistachepesto:
• 1 tl Pesto alla Genovese*
• 1 tl fijngehakte pistachenootjes

Voor de gedroogde ham:
• 1 sneetje Parmaham

Benodigdheden: kookpot/pan*, pollepel*, blender of staafmixer, koekenpan*, bordje*, chefmes*, snijplank*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Stoof de fijngesneden sjalotjes aan in wat olijfolie. 
  2. Voeg de knolselderij en de appel toe en laat even meestoven zonder te kleuren. 
  3. Bevochtig met de bouillon en laat zo’n 40 min. koken tot de knolselderij volledig gaar is. 
  4. Mix de soep glad en kruid met peper en zout. 
  5. Bak intussen de appelblokjes voor de topping in wat boter en suiker tot ze lichtjes karamelliseren. 
  6. Leg de Parmaham op een bordje en droog in 1 min. in de magnetron op 900 Watt. 
  7. Hak de pistachenootjes fijn. 
  8. Schep de soep in kommetjes en kies een topping om ze af te werken.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.