Zalmtartaar met rode ui

Voor 6 personen

Ingrediënten:
• 400 g verse zalm
• 100 g gerookte zalm
• scheutje wodka
• scheutje olijfolie met citroen*
• sap van 1 limoen*
• versgemalen peper*
• fleur de sel*
• snufje kristalsuiker
• 1 rode ui
• 1-2 el kappertjes
• enkele stengels bieslook
• grove mosterd
• 2-3 el zure room (of yoghurt)
• 1-2 el mierikswortelroom

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kom*, lepel*, huishoudfolie, garde*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
 

Bereiding:

  1. Snijd de verse zalm en gerookte zalm in kleine blokjes.
  2. Meng met de wodka, de olijfolie, het limoensap en de kristalsuiker.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Dek de kom af met huishoudfolie en laat de zalmtartaar in de koelkast marineren.
  5. Schil de rode ui en snijd in fijne stukjes.
  6. Hak de bieslook fijn.
  7. Meng de ui, kappertjes en bieslook met de zalmblokjes en werk af met wat grove mosterd.
  8. Roer de zure room en de mierikswortelroom glad en kruid met peper en zout.
  9. Serveer met zuurdesembrood.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.