Coquilles met puree van pompoen en geroosterde bloemkool
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 1butternut pompoen
• ½ bloemkool
• 8 coquilles (Sint-Jakobsvruchten)
• olijfolie*
• boter
• honing*
• currypoeder*
• peper en zout*
• zeezout met truffel*
Benodigheden: chefmes*, snijplank*, lepel*, bakkwastje*, bakpapier, bakplaten*, blender of keukenmachine, koekenpan*, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Halveer de butternut pompoen in de lengte. Verwijder de zaadjes en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten.
- Smeer de pompoenhelften langs de binnenzijde in met wat boter, druppel er wat honing over en kruid met peper en zout.
- Leg ze met het vruchtvlees naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de pompoen uit de oven en lepel er het vruchtvlees uit.
- Mix het vruchtvlees in een blender met 3 theelepels currypoeder, peper, zout en enkele blokjes boter.
- Was de bloemkool en snijd ze in grove stukken.
- Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met een beetje currypoeder. Druppel er ook wat olijfolie over.
- Rooster de bloemkool ca. 25 minuten in de oven. Tip: de bloemkool kan tegelijk met de pompoen in de oven roosteren.
- Haal de bloemkool uit de oven en hak ze fijner met een mes.
- Bak de coquilles in een hete pan met boter.
- Doe wat van de pompoencrème op de borden. Leg er wat geroosterde bloemkool op.
- Verdeel tot slot de coquilles over de borden en werk af met een snufje truffelzout.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.