Hapje met makreel, radijsjes en mierikswortel

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 1 filet gerookte makreel,  ontdaan van het vel en in 4 stukken gesneden
• 200 gram kwark (volle platte kaas)
• 8 radijsjes, in kwartjes gesneden
• geraspte mierikswortel
• 1 snee roggebrood
• 50 gram radijskiemen
• olijfolie*
• versgemalen zwarte peper*
• zeezout*

Benodigdheden:  broodmes*, bakplaat*,  kom*, pollepel*, 4 glaasjes*, eetlepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille 


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij het roggebrood in soldaatjes. Besprenkel ze met wat olijfolie en peper en zout.
  3. Leg de soldaatjes op een bakplaat en bak ze 5 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze lekker krokant zijn.
  4. Breng de kwark op smaak met de mierikswortel en peper en zout.
  5. Verdeel de radijskiemen over 4 glaasjes en schep hier een eetlepel van de mierikswortel-kwark op.
  6. Verdeel ook de radijsjes over de glaasjes en werk af met het stukje makreel en een roggebroodtoastje. 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.