Labneh balletjes

Een bijzonder en lekker borrelhapje: labneh balletjes! Met paprikapoeder en chilivlokken, dille en sesamzaad en, dankzij de verschillende kruiden en specerijen, prachtig van kleur. Om zo te eten of op een toastje te smeren.



Uitlekken: ± 24 uur       Maken: ± 20 minuten

Boodschappenlijst

Ingrediënten

 

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Meng de yoghurt met de amandelhoning in de kom en voeg naar smaak peper en zout toe.
  2. Zet het vergiet in de schaal. Maak de thee- of kaasdoek vochtig en leg deze in het vergiet.
  3. Giet de yoghurt in de doek en laat ongeveer 24 uur uitlekken in de koelkast. Als de yoghurt goed is uitgelekt, is de labneh klaar.
  4. Schep een kleine portie labneh in je hand en rol op deze manier balletjes van alle labneh (eventueel de hand licht invetten met olie).
  5. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan en maak vervolgens drie bakjes: één met paprikapoeder en chilivlokken, één met dille en één met de sesamzaadjes.
  6. Verdeel het aantal labneh balletjes in drieën en rol elk deel door één van de bakjes tot ze volledig bedekt zijn met kruiden of specerijen.
  7. Lekker als borrelhapje of om op een toastje te smeren!

Bekijk onze artikelen