Oesters met gepekelde ui, komkommer en appel

Ingrediënten:
• 1 rode ui
• 1 el suiker
• 1 kopje + 2 el ciderazijn
• ½ komkommer
• 1 Granny Smith appel
• 12 oesters
• peper en zout*

Benodigheden:
snijmesje*, snijplank*, steelpannetje*, weckpot*, soeplepel*, kom*, oestermes*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
  1. Maak eerst de gepekelde uiringen: snij de rode ui in fijne ringen en blancheer deze ca. 1 minuut in gezouten water tot ze iets zachter worden. 
  2. Kook een eetlepel suiker met het kopje ciderazijn. 
  3. Doe de geblancheerde uiringen in een weckpot en giet er het zoetzure cidermengsel over.
  4. Sluit de weckpot en laat afkoelen. Je kan de gepekelde uiringen enkele weken bewaren in de koelkast. 
  5. Snijd een halve komkommer en een Granny Smith appel in een fijne blokjes. 
  6. Breng op smaak met twee eetlepels ciderazijn en een snuifje peper en zout. Laat 10 minuten marineren. 
  7. Open de oesters voorzichtig met een oestermes. 
  8. Garneer de oesters met de gepekelde uiringen en de gemarineerde appel en komkommer. 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Loïc Van Impe.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.