Oesters met gepekelde ui, komkommer en appel
Ingrediënten:
• 1 rode ui
• 1 el suiker
• 1 kopje + 2 el ciderazijn
• ½ komkommer
• 1 Granny Smith appel
• 12 oesters
• 1 rode ui
• 1 el suiker
• 1 kopje + 2 el ciderazijn
• ½ komkommer
• 1 Granny Smith appel
• 12 oesters
• peper en zout*
Benodigheden: snijmesje*, snijplank*, steelpannetje*, weckpot*, soeplepel*, kom*, oestermes*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Benodigheden: snijmesje*, snijplank*, steelpannetje*, weckpot*, soeplepel*, kom*, oestermes*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Loïc Van Impe.
- Maak eerst de gepekelde uiringen: snij de rode ui in fijne ringen en blancheer deze ca. 1 minuut in gezouten water tot ze iets zachter worden.
- Kook een eetlepel suiker met het kopje ciderazijn.
- Doe de geblancheerde uiringen in een weckpot en giet er het zoetzure cidermengsel over.
- Sluit de weckpot en laat afkoelen. Je kan de gepekelde uiringen enkele weken bewaren in de koelkast.
- Snijd een halve komkommer en een Granny Smith appel in een fijne blokjes.
- Breng op smaak met twee eetlepels ciderazijn en een snuifje peper en zout. Laat 10 minuten marineren.
- Open de oesters voorzichtig met een oestermes.
- Garneer de oesters met de gepekelde uiringen en de gemarineerde appel en komkommer.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Loïc Van Impe.