Hartige taart
- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Hapjes & voorgerechten
- Zandkoekjes met verse kruiden
Zandkoekjes met verse kruiden
Deze hartige zandkoekjes, met verse tijm, rozemarijn en salie, zien er prachtig uit. Leuk om met de paasbrunch op tafel te zetten, maar ook erg lekker bij de borrel!
+- 45 minuten 6 personen

Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 50 g suiker
- 200 g roomboter
- 300 g bloem
- 1 tl zout*
- 1 ei
- 1 el Italiaanse kruiden*
- Verse tijm, rozemarijn en salie
Benodigdheden
- Mengkom*
- Deegroller*
- Bakpapier
- Bakring*
- Taartrooster*
- Mooi bord of schaaltje*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Zo bereid je de zandkoekjes
- Doe alle ingrediënten, op de verse kruiden na, bij elkaar in de kom.
- Kneed goed door en rol het deeg vervolgens uit tot een dikte van ongeveer 4 - 5 mm.
- Verdeel de blaadjes en takjes van de tijm, rozemarijn en salie over het deeg en leg er bakpapier op.
- Rol hier met de deegroller overheen, verwijder het bakpapier en steek met de bakring koekjes uit het deeg.
- Verwarm de oven voor op 200° C en bak de zandkoekjes in 12 - 16 minuten gaar.
- Laat de koekjes afkoelen op het taartrooster. Serveer ze op een mooi bord of schaaltje.
