- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Hapjes & voorgerechten
- Labneh: 3 x makkelijk en verrassend
Labneh: 3 x makkelijk en verrassend
Labneh is zachte, verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt. Heerlijk als dip, met een stukje flatbread of onze mini grissini. Wij maakten drie verrassende varianten: helemaal niet moeilijk, maar hou er rekening mee dat het ‘uithangen’ van de yoghurt even tijd nodig heeft.
± 15 minuten bereiden 12 - 24 uur uithangen
Voor 8 - 10 personen
Voor 8 - 10 personen
Ingrediënten
Labneh met olijfolie, citroen en tijm:
- 500 g volle yoghurt
- 1 el honing amandel*
- 1 tl zout*
- 1 tl zwarte peper*
- 2 el kruidenolijfolie citroen en tijm*
- 1 el verveine*
- 5 g tijm*
- Sap van een halve citroen
Labneh met paprikapoeder, chilivlokken en granaatappelpitjes:
- 500 g volle yoghurt
- 1 el honing amandel*
- 1 tl zout*
- 1 tl zwarte peper*
- 2 tl paprikapoeder*
- 1 tl chilivlokken*
- 1 el granaatappelpitjes (+ extra om te garneren)
Labneh met walnoten, dadels en anijszaad:
- 500 g volle yoghurt
- 1 el honing amandel*
- 1 tl zout*
- 1 tl zwarte peper*
- Handje geroosterde walnoten (klein gehakt)
- Handje ontpitte dadels (in stukjes gesneden)
- 2 tl anijszaad*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Zo bereid je de Labneh
- Doe alle ingrediënten in de kom en meng door elkaar met de garde.
- Zet het vergiet (of een zeef) in de schaal. Maak de thee- of kaasdoek vochtig en leg deze in het vergiet.
- Schep de yoghurt in de doek en laat ongeveer een dag, of nacht, uitlekken.
- Als de yoghurt goed is uitgelekt, is de labneh klaar. Heerlijk als dip bij allerlei gerechten, met een stukje flatbread (platbrood) of onze mini grissini.