Pittige gehaktballetjes met dip

Voor ongeveer 40 balletjes

Ingrediënten:
Voor de gehaktballetjes
• 800 g gemengd gehakt (varkens- en kalfgehakt)?
• 2 cm verse gember
• 1 teentje knoflook
• 1 chilipeper
• 1 rode ui
• 1 handvol verse korianderblaadjes
• geraspte schil/zeste van limoen
• olijfolie of bakboter

Voor de dip 
• 1 potje zure room
• 2 el graantjesmosterd
• 1 el ahornsiroop*
• ¼ tl mierikswortelpasta
• grof zeezout*
• versgemalen peper*
• verse dille*

Tip: Deze balletjes zijn ook lekker met kipgehakt.

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, halvemaanmes*, mengkom*, bord*, huishoudfolie, braadpan*, keukenpapier, schaal*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Schil de gember en knoflook en snipper ze fijn.
  2. Snij de chilipeper open en verwijder de zaadjes. Snipper het pepertje fijn.
  3. Schil de rode ui en snipper fijn.
  4. Hak de korianderblaadjes fijn.
  5. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door mekaar.
  6. Maak je handen nat en rol kleine balletjes van het gemengde kruidengehakt.
  7. Leg de balletjes op een bord en laat ze een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.
  8. Bak de balletjes in een braadpan met wat olijfolie of boter.
  9. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
  10. Serveer de gehaktballetjes warm of koud.
  11. Doe alle ingrediënten voor de dip (alleen de verse dille niet) in een schaal en meng ze goed.
  12. Zet de dip in de koelkast tot je de balletjes serveert. Werk af met enkele takjes verse dille.

Tip: Maak deze dip een dag van tevoren, daar wordt de smaak nog beter van.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.