Gemarineerde haring met mandarijn

Voor 6 personen

Ingrediënten:
• 3 haringen
• 1 sinaasappel
• 1 mandarijn
• 1 rode ui
• 3 laurierblaadjes*
• enkele takjes rozemarijn*
• 3 anijssterren*
• 2 kaneelstokjes*
• 2,5 dl rode port
• 2,5 dl rode wijnazijn
• azijn

 Benodigdheden: chefmes*, snijplank*, snijmesje*, citroenschilrasp*, citruspers*, inmaakpot*, prikkers*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Laat de haringen fileren bij de vishandel. Snijd ze in stukjes.
  2. Was de sinaasappel en mandarijn grondig (boen de schil goed schoon).
  3. Snijd de sinaasappel doormidden en dan in fijne schijfjes.
  4. Rasp de schil van de mandarijn en pers de mandarijn uit.
  5. Schil de rode ui en snijd in schijfjes.
  6. Doe alle ingrediënten in een gesteriliseerde glazen inmaakpot en laat minstens 24 uur marineren.
  7. Serveer de stukjes gemarineerde haring op prikkertjes. 

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze cookieverklaring voor meer uitleg.