Home>Tips & weetjes>Keukengerei>Ravioliplaat
Bekijk ons volledige assortiment Klik hier voor inspiratie

Ravioliplaat




Gebruiksaanwijzing
• Was vóór het eerste gebruik de plaat goed af.
• Bestuif vóór gebruik de vorm licht met bloem.
• Snijd twee uitgerolde, dunne lappen pastadeeg op maat van de ravioliplaat en leg één lap op de plaat.
• Druk het deeg met de vingers licht aan en schep in elke uitholling een theelepeltje vulling.
• Bestrijk met een kwastje de randen rondom de vulling met een klein beetje water (niet te nat maken!).


 

• Leg het tweede vel pastadeeg op de eerste lap en de vulling. Druk de deeglappen aan de randen en tussen de vulling goed op elkaar. Zorg ervoor dat er geen lucht in de kussentjes blijft zitten.
• Maak de raviolikussentjes van elkaar los door met een deegroller over de vorm te rollen.
• Keer de plaat om boven een met bloem bestoven schone theedoek. Spreid de kussentjes uit op de doek, let op dat ze elkaar niet raken zodat ze niet aan elkaar kunnen kleven.
• Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Doe de kussentjes voorzichtig in de pan. Kook de ravioli in ongeveer vier à vijf minuten al dente.

Om in te vriezen: leg de kussentjes los van elkaar op een stuk diepvriesfolie, leg daarop weer een laag folie en daarop de volgende kussentjes. Vries de ravioli in een afgesloten diepvriesdoos in.

Gebruiksaanwijziging

Deze ravioliplaat is van aluminium, dus niet geschikt voor in de afwasmachine.

> recept: Ravioli