Stoommandjes

Maak een lekkere en gezonde maaltijd met behulp van onze stoommandjes. Blancheer allerlei groente in een handomdraai of maak heerlijke dim sum in ons traditionele bamboe stoommandje. Veel kookplezier!

Filteren
Alle filters
Selectie verfijnen
Prijs
8 12
8 12
3 artikelen
3 artikelen

Handige stoommandjes voor heerlijke gerechten 

Stomen is een eenvoudige (en vaak gezonde) manier om je eten te bereiden. In onze stoommandjes kun je vele soorten groentes garen, maar ook vis en allerlei Aziatische gerechten. Bijvoorbeeld deze dim sum van zoete aardappel, vol met kruiden en een heerlijke dip van sojasaus. Een leuk gerecht om uit te proberen met ons bamboe stoommandje, als je een keer iets bijzonders wilt maken of je gasten wilt verrassen. 

Zo gebruik je een stoommandje 

Ons uitklapbaar stoommandje van rvs plaats je boven een laagje zacht kokend water of bouillon in een pan. Zorg ervoor dat het vocht de bodem net niet raakt. Voor ons stoommandje van bamboe breng je in een wok of een pan een laagje water of bouillon zachtjes aan de kook. Plaats vervolgens het stoommandje in de wok of de pan en laat het gerecht gaar stomen. Tip! Gerechten als dim sum kunnen soms aan het mandje plakken. Om dit te voorkomen kan je er een blaadje sla of een klein porseleinen schaaltje onder leggen.