-
NieuwKerstthee, rooibosmelange, biologisch, blik 75 gram7 , 95106,00 / kgOp voorraad
-
NieuwAppel & kaneel, biologisch, rooibos, 15 theebuiltjes4 , 50200,00 / kgOp voorraad
-
Kerstthee, rooibosmelange, zakje 75 gram4 , 9566,00 / kgOp voorraad
-
Appel & kaneel, biologisch, rooibos, zakje 75 gram4 , 9566,00 / kgOp voorraad
-
Sinaasappel Chai, biologisch, rooibos, zakje 75 gram5 , 5073,33 / kgOp voorraad
-
Pure Rooibos, 75 g3 , 9552,67 / kgOp voorraad
-
Appel & kaneel, Rooibos, 75 g4 , 9566,00 / kgOp voorraad
-
Sinaasappel & chai, biologisch, rooibos, 15 theebuiltjes4 , 95220,00 / kgOp voorraad
-
Vanille & citroen, Rooibos, 75 g4 , 9566,00 / kgOp voorraad
-
Sinaasappel & Chai, biologisch, rooibos, blik, 75 gram8 , 50113,33 / kgOp voorraad
-
Appel & kaneel, biologisch, rooibos, blik, 75 gram7 , 95106,00 / kgNiet op voorraad
-
Sinaasappel & Chai, Rooibos, 75 g4 , 9566,00 / kgNiet op voorraad
-
- Inspiratie voor huis en tuin
- Natuurlijke eenvoud sinds 1974
- Met aandacht geselecteerd
Wat is rooibos?
Rooibos is afkomstig van het blad en de twijgjes van de Zuid-Afrikaanse struik Aspalathus linearis. Het is dus eigenlijk geen ‘echte’ thee. Rode rooibos ondergaat hetzelfde fermentatieproces als zwarte thee. Groene rooibos, afkomstig van dezelfde struik, wordt niet gefermenteerd. Beide soorten zijn van nature theïnevrij, dus ook heel geschikt om ‘s avonds te drinken. Rooibosthee – zoals rooibos chai-sinaasappel – smaakt heerlijk bij alle gebak: van muffins tot tarte tartin.
Maak je persoonlijke rooibosmelange
Voeg een of meer specerijen toe aan pure rooibos voor je eigen, persoonlijke rooibosmelange. Kaneel bijvoorbeeld, samen met wat kruidnagel en gember. Of bekijk hier het recept voor sinaasappel-rooibosthee. Deze sinaasappel-rooibosthee is zoó gemaakt en net even anders dan een gewoon kopje thee. Met vers geperst sinaasappelsap en lekker winters door de steranijs.
Het verschil tussen rooibos en honeybush
Rooibos en honeybush zijn twee verwante struiken uit Zuid-Afrika. De groene blaadjes kleuren pas na het oxideren rood. Rooibos smaakt zoet, licht nootachtig en aards. Honeybush is fruitiger, met tonen van hout en honing. Je kunt ze allebei zo drinken, maar ook mengen met andere kruiden, specerijen en vruchten.
Bijzonder recept: rooibos espresso
Deze verrassend lekkere variant op de bekende espresso heeft rooibos als basis en maak je met behulp van een French Press. De rooibos wordt van tevoren fijngemalen, zo krijg je een heel intense smaak. Voeg er opgeschuimde (plantaardige) melk aan toe en je hebt een heerlijke rooibos-cappuccino. Zo maak je het! Maal ongeveer 28 gram rooibos fijn in je vijzel of in een kruiden- of koffiemolen. Doe de gemalen rooibos in de glazen kan van de French Press. Breng 240 ml water aan de kook en schenk op de rooibos in de kan. Roer even door, doe het deksel op de French Press en laat de thee circa 3 minuten trekken. Duw vervolgens de zeef voorzichtig naar beneden. Schenk de rooibos-espresso in twee kopjes en zoet naar wens met wat honing of esdoornsiroop. Schuim voor een cappuccino melk op en schep het schuim op de espresso.
Alles voor een perfecte kop rooibos
< p>Bij Dille & Kamille houden we van thee, kruiden- en vruchtenmelanges. Daarom spelen thee en infusies een grote rol in onze winkels. Je vindt er veel verschillende theesoorten en ook alles ‘eromheen’, zoals theeglazen, theepotten, thee filters en thee eieren. Wil je op zoek naar jouw favoriete thee? In de winkels van Dille & Kamille vind je een theemeubel dat je daarmee kan helpen. Je kunt elke theesoort ruiken en in de uitschuifbare lades van het theemeubel vind je allerlei leuke thee-weetjes en inspiratie en tips voor het gebruik van thee!