Vogelhuisjes - Dille & Kamille

Vogelhuisjes

Verwelkom vogels in je tuin, of op je balkon, met een fijne schuil- en nestplaats. Elke vogel heeft zijn eigen favoriete kastje: in een huisje van het juiste formaat voelen vogels zich snel thuis.

Filteren
Alle filters
Selectie verfijnen
Prijs
8 28
8 28
6 artikelen
6 artikelen

Elke vogel zijn vogelhuisje

Kool- en pimpelmeesjes, roodborstjes, winterkoninkjes of mussen… Elke vogel heeft zijn eigen favoriete vogelhuisje. De grootte van de opening en de maat van het kastje bepalen welke soort vogel erin gaat. Met de verschillende soorten vogelhuisjes van Dille & Kamille maak je het de vogels het hele jaar door naar hun zin: in de winter als schuilplek en in het broedseizoen om hun jongen in groot te brengen. 

Vogelhuisjes zijn niet alleen fijn voor de vogels, ze brengen ook sfeer in je tuin. Ze zijn leuk om naar te kijken, zeker als er jonge vogeltjes zijn. Lees hier meer tips over de verschillende nestkastjes

Een vogelvriendelijke tuin

Niets leuker dan genieten van een tuin vol vogels. Het maakt niet uit of je een grote of kleine tuin hebt, vogels verwelkomen is leuk. Ook op een balkon! Hang meerdere nestkastjes voor verschillende vogelsoorten op beschutte plekken. Trakteer ze op extra voedsel in de winter en verwen ze met een waterbadje om uit te drinken en in te badderen. 

Ook bij vogels gaat de liefde door de maag. Maak je tuin extra aantrekkelijk met het juiste voedsel. Zeker in de winter kunnen ze wel wat extra’s gebruiken. Bij Dille & Kamille kiezen we voor voedsel dat goed is voor de vogels, maar ook voor de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kleine vogels verstrikt kunnen raken in de plastic netjes van vetbollen? Bovendien kan het lege ‘zakje’ in de natuur belanden. Daarom verkopen we bij Dille & Kamille vetbollen en vogelvoer zonder plastic netje. Bekijk hier onze tips voor het voederen van vogels. 

Hang vogelhuisjes veilig en stevig op in een boom (liefst met lekkere eetbare bessen) of tussen de struiken. De vogels kunnen zo rustig broeden en schuilen bij slecht weer of zich verstoppen voor de katten uit de buurt. 

Lees hier al onze tips hoe je jouw tuin, of balkon, vogelvriendelijk kan maken.

Nationale Tuinvogeltelling

Maak van je tuin het hele jaar door een paradijs voor vogels en doe in januari mee aan de Nationale Tuinvogeltelling! Lees hier meer over de telling en hoe je mee kan doen. Leuk, makkelijk en erg nuttig: jouw informatie helpt om vogels beter te kunnen beschermen.