De koffie van Dille & Kamille

Veel mensen kunnen niet zonder… koffie! Bij Dille & Kamille kan je terecht voor een aantal heerlijke soorten en smaken. Hieronder lees je meer over onze koffie en over de verschillende manieren van koffiezetten - natuurlijk mét een lekker kopje koffie erbij!

De koffiebranderij

Bij onze zoektocht naar de beste koffie stonden smaak en kwaliteit uiteraard voorop. Maar we hechten ook veel belang aan een duurzame productie en eerlijke samenwerking met de koffieboeren. Daarom kozen we voor koffiebranderij Peeze, een van de meest duurzame branderijen van Europa en gevestigd in Arnhem. Zij branden onze koffie volledig klimaatneutraal voor ons.

Peeze omschrijft zichzelf als een ‘kleine branderij met grote ideeën’. Ze kiezen voor een eerlijke, lange termijn samenwerking met de koffieboeren en betalen hen structureel meer dan de wereldmarktprijs. Sinds 2015 branden ze al hun koffie 100% klimaatneutraal en zetten ze zich, onder andere door composteerbare verpakkingen, in voor maximaal hergebruik van grondstoffen zonder (rest)afval. Onze koffie wordt dus eerlijk en duurzaam geproduceerd waardoor hij nog lekkerder smaakt!  

De koffie van Dille & Kamille: Attimo, Nero en Cerrado

Bij Dille & Kamille kan je kiezen uit drie smaken koffie in bonen, espresso- en filtermaling:

Herkomst: Honduras, Peru, Ethiopië, Indonesië. Het woord ‘attimo’ betekent ‘moment’ en helpt je eraan herinneren af en toe een moment te nemen om te genieten van een goede kop koffie!

De bonen voor deze Attimo-melange worden vóór het melangeren per soort gebrand zodat het individuele karakter ervan optimaal tot zijn recht komt. Attimo heeft een zachte, aromatische smaak en is geschikt voor filterkoffie die gezet wordt in een apparaat of handmatig (bijvoorbeeld met een koffiekan of los filter). Heb je een eigen koffiemolen? Stel deze dan iets grover in om de Attimo koffiebonen ook in een French press te kunnen gebruiken.

Herkomst: Honduras, Peru, Ethiopië. De naam Nero symboliseert de kracht en intensiteit van deze koffie. 

De naam van de melange doet het al vermoeden: deze koffie is heerlijk voor espresso! Voor een extra volle smaak is hij zelfs ‘doppio tostato’ (twee keer gebrand). Deze krachtige, kruidige en iets zoete espressokoffie combineert ook goed met melk en behoudt zijn smaak in een lekkere  cappuccino of latte macchiato. Geschikt voor een espressomachine of percolator.

Herkomst: Brazilië. Deze koffie dankt zijn naam aan de Braziliaanse regio waar hij vandaag komt: Cerrado.     

Deze ‘single origin’ koffie, met tonen van cacao en hazelnoten, is heerlijk voor espresso of een kop gewone koffie (lungo). Ook deze espressokoffie is twee keer gebrand. Geschikt voor een espressomachine of percolator.

Koffiezetten

Als je je keuze hebt gemaakt tussen bonen, filter- of espressomaling is het tijd om er een lekker kopje koffie mee te zetten. Bonen maal je zelf, bijvoorbeeld met onze koffiemolen, en voor de verschillende malingen zijn er verschillende manieren van koffiezetten.

Filtermaling is te gebruiken in een:

  • French press. Voor optimaal behoud van smaak. Kan ook gebruikt worden voor losse thee. 
  • Koffiekan met filter. Voor het zetten van ouderwets lekkere ‘slow drip’ koffie, zonder papieren koffiefilter.
  • Koffiefilter met houder. Geen papieren filters meer nodig en onbeperkt her te gebruiken.
  • Koffiefilterhouder porselein. Voor het zetten van één kopje koffie of een hele pot.
  • Koffiefilter herbruikbaar. Deze koffiefilter vervangt de papieren versie (maat 4). Geschikt voor koffiezetapparaten en ook verkrijgbaar in een kleinere maat (vervangt papieren filter maat 2 en past in onze porseleinen filterhouder).

Espressomaling is te gebruiken in een:

  • Percolator. Authentieke, Italiaanse espressokan. Geschikt voor gas (met vlamverdeler of gasverkleiner), elektrische en keramische kookplaat. Verkrijgbaar in verschillende maten.
  • Percolator zwart. Van zware kwaliteit aluminium. Er is ook een kleinere maat voor het zetten van drie kopjes espresso.

Om je espresso – bijvoorbeeld - in een lekkere cappuccino om te toveren, kan je dit RVS melkkannetje gebruiken. Geniet van je koffie!