Enschede

Je kunt je bestelling nu ook afhalen bij een Dille & Kamille winkel bij jou in de buurt. Lees meer >

Adres

Langestraat 47b
7511 HB Enschede
053 434 33 44

Openingstijden

Maandag 9:30 - 18:00
Dinsdag 9:30 - 18:00
Woensdag 9:30 - 18:00
Donderdag 9:30 - 21:00
Vrijdag 9:30 - 18:00
Zaterdag 9:30 - 17:30
Zondag 12:00 - 17:00

Let op! Openings- en sluitingstijden kunnen afwijken op feestdagen.

Bijzondere openingstijden

  • Zaterdag 27 november 9:00 - u
  • Zaterdag 4 december 9:00 - u
  • Zaterdag 11 december 9:00 - u
  • Zaterdag 18 december 9:00 - u
  • Vrijdag 24 december 9:00 - u

Plattegrond

Je bezoek aan Dille & Kamille combineren met een leuk dagje uit? Hieronder vind je enkele tips van het Dille-team in Enschede:

Start je dagje uit in Enschede goed en drink een lekkere kop koffie of thee, gecombineerd met een goddelijk taartje bij Mrs. Brown. Ga je voor de banoffee, gezouten karamel met oreo of toch voor het prachtige macarontaartje? Keuzes zijn hier moeilijk te maken, maar het fijne is: je zit altijd goed!

Tijd om even de benen te strekken. Heb je zin om te genieten van de prachtige natuur van Enschede en heb je even de tijd? Volg dan de wandel- en fietsronde Rondje Enschede. Deze bijzondere route verbind pleisterplaatsen en rustpunten. Van theetuin tot klimbos en van visvijver tot atelier; je komt het hier allemaal tegen.

Heb je iets minder lang de tijd en op zoek naar culturele ervaringen in de buurt van het centrum? Bezoek dan één van de mooiste synagogen van Europa! Hier worden verschillende tentoonstellingen gegeven waarbij je een kijk in de (joodse) geschiedenis van Enschede krijgt. Klaar met je bezoek? Wandel dan even door naar het dichtbij zijnde Volkspark en strijk neer op één van de vele bankjes voor een fijn rustmomentje.

Iets meer tijd en zin in een culturele wandeling? Bezoek dan de wijk‘het Roombeek’, de vroegere plaats van de vuurwerkfabriek die in 2000 voor een ravage zorgde door de vuurwerkramp. Loop hier eens rond en neem de tijd om de wederopbouwing te aanschouwen. Ook aan cultuur hier geen gebrek. Bezoek eens het museum De Twentse Welle, het Rijksmuseum Twenthe of geniet van één van de vele exposities van Dynamo Expo.

Tijd voor lunch. Hiervoor loop je weer richting de binnenstad, waar de keuze reuze is. Onze aanraders zijn STOET of de Broodbode. Hier serveren ze goede koffie’s, fijne theetjes, maar misschien nog wel betere broodjes. Het brood word vers gebakken en ze proberen ze veel mogelijk gebruik te maken van lokale producten. Ook de fijne prijs-kwaliteit verhouding maakt deze plekjes zo leuk J

Shopping-time? Dit kan heel erg goed op het Van Heek plein, maar misschien nog wel beter in de straatjes rondom de Oude Markt. Loop er gewoon eens rond en kijk wat je bevalt. Aan keuze geen gebrek in ieder geval.

Uitgeput na een lange dag? Drink dan een heerlijk (lokaal) speciaal biertje in de gezellig sferen van Eet- en biercafe De Beiaard. De nacho’s zijn hier ook fantastisch, dus als je weer een beetje trek begint te krijgen..

Hapje eten en heb je zin in een Frans-georiënteerde Bistro? Bij Kosie zit je goed. Voor een wat meer laagdrempelige sfeer bezoek je Carlina’s. De entourage zorgt ervoor dat je meteen op vakantie in Zuid-Amerika bent en gerechten uit deze landen staan met name op het menu. Hier weten ze hoe ze hen gasten tevreden moeten maken.

Ga je weer richting huis? Dan moet je zeker Twentse krentenwegge meenemen van bakkerij Oonk. Deze streekspecialiteit wordt vaak gegeten bij een geboorte, maar ook weggegeven tijdens kerst.

Of blijf je logeren? Dat doe je bij B&B De Stadsboerderij. Naast een romantisch ingerichte slaapkamer heeft dit fantastische optrekje een knusse ontbijtkamer met uitzicht op de tijd voor jou of jullie alleen. Na je uitgebreide ontbijt ’s ochtends heb je alle tijd en energie om Enschede en omgeving te gaan verkennen!

Sluiten deze tips toch niet helemaal bij jou aan? Dan zit links naast onze Dille & Kamille een Tourist Info Shop waar je nog veel meer informatie kunt op doen over de omgeving. Geniet van Enschede en tot snel!

Groetjes,
Team Dille & Kamille Enschede