Saffraanrisotto met gepekelde eidooier en truffel

Saffraanrisotto met gepekelde eidooier en truffel

Voor dit voorgerecht rasp je gepekelde eidooier (ingelegd in een mengsel van zout en suiker) over de saffraanrisotto. Een bijzondere smaakervaring!
Voor 4 personen

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Gepekelde eidooiers

Risotto

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

Eidooiers pekelen (48 uur van tevoren) 

  1. Meng het zout en de suiker in een kom (verhouding 1:1). 
  2. Doe de helft van het mengsel in een diepe schaal en maak er met de achterkant van een lepel vier kuiltjes in.  
  3. Scheid de eieren en leg de dooiers voorzichtig in de kuiltjes.  
  4. Dek af met de rest van het mengsel. Zorg dat de eidooiers goed zijn ‘ingepakt’ (maak eventueel wat extra van het mengsel). 
  5. Dek de schaal af en zet 48 uur in de koelkast.  
  6. Haal de eidooiers voorzichtig uit het mengsel en verwijder restjes zout en suiker met een bakkwastje of zachte doek. 
  7. Verwarm de oven voor op 65 °C en laat de eidooiers nog ca. 1 uur drogen tot ze goed zijn uitgehard. Je kunt de gepekelde eidooiers maximaal 2 dagen koel bewaren.  

Risotto  

  1. Bereid de risotto volgens de instructies op de verpakking. Gebruik niet te veel zout, de gepekelde eidooier voegt ook een zoute smaak toe aan het gerecht.  
  2. Voeg, als de risotto gaar is, de boter en pecorino toe. Roer goed door, haal van het vuur en laat de risotto een paar minuten afgedekt staan.  
  3. Plaats de bakring op een bord en lepel de risotto erin. Druk aan, verwijder de bakring en herhaal bij de andere borden. 
  4. Rasp per bord een halve gepekelde eidooier over de saffraanrisotto en besprenkel met truffelolie.
  5. Serveer direct.     

Tip: Je kunt van dit voorgerecht ook een hoofdgerecht voor 2 personen maken. Lekker met gegrilde groene asperges!  

Tip 2: Heb je risotto over? Maak er arancini van! Rol balletjes risotto door een mengsel van paneermeel en ei en bak de balletjes kort in de olie tot ze warm en knapperig zijn.