DIY: een prachtige kerstkrans!

Haal de tuin in huis, en maak zelf je eigen kerstkrans! Met wat eucalyptus, besjes en dennentakjes maak je je eigen stukje Kerst: leuk voor aan de voordeur, of voor boven de eettafel. Aan de slag!

Wat heb je nodig?

 • Snoeischaar of ijzerschaar
 • IJzerdraad
 • Een stukje touw, lint of jute
 • Decoratiehanger of grote metalen ring
 • Takjes, blaadjes en besjes (bijvoorbeeld eucalyptus, dennentakjes, dennenappels, bessentakjes… wat jij mooi vindt!)
 1. Knip de takjes wat korter in de gewenste lengte. Knip ze niet helemaal af: sommige takjes wil je ook wat langer laten, dus varieer ook een beetje in lengte.

 2. Neem de meest volle tak, die wat meer blaadjes heeft, en bevestig deze als eerste in kleine boeketjes samen op de “cirkel” met de ijzerdraad. Je kunt de hele cirkel bedekken met takjes en blaadjes, maar het is ook mooi als je ongeveer een derde van de krans vrij laat: dit maakt je krans net wat verfijnder.

 3. Werk je weg van boven naar beneden tegen de klok in, en zorg ervoor dat de takjes omhoog ‘kijken’.

 4. Als je al een volle basis hebt, dan kun je de wat fragielere takjes of besjes er één voor één tussen steken. Probeer ze een beetje nonchalant te verdelen – dit hoeft niet heel symmetrisch. Maar je kunt het eigenlijk niet verkeerd doen, doe wat je mooi vindt!

 5. Zet de dennenappeltjes vast tussen de takken met wat ijzerdraad. Ook dit kan nonchalant verspreid over de hele krans, of juist op een specifieke plek om balans te creëren.

 6. Bevestig een stukje ijzerdraad, lint of jute bovenop de krans als “lusje”, of je kunt de krans op een spijker hangen.