Klassiek bananenbrood
Boodschappenlijst
Ingrediënten
- Bakmix bananenbrood*
- 5 rijpe bananen
- 110 ml zonnebloemolie
- 2 eieren
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Zo bereid je de smoothie
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Leg de bananen (ongepeld) op de bakmat en vervolgens op een bakplaat. Laat in ca. 30 minuten zacht worden in de oven.
- Laat de bananen afkoelen, pel en prak fijn in de kom.
- Doe de olie en eieren erbij en meng door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje de bakmix toe en roer tot een glad beslag.
- Vet de bakvorm in, bestuif met bloem en verdeel het beslag over de vorm.
- Bak het bananenbrood in 60 minuten bruin en gaar. Laat 5 minuten afkoelen in het bakblik en daarna verder op het rooster.
Variatietip: Voeg kaneel* en vanille-extract* toe aan de bakmix en/of leg op het beslag twee halve, in de lengte doorgesneden, bananen. Voor extra veel smaak!