Klassiek bananenbrood

Klassiek bananenbrood

Als tussendoortje, om mee te nemen of als ontbijt: dit klassieke bananenbrood (gemaakt met onzebakmix – met een vleugje speculaaskruiden) smaakt altijd goed!



Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Zo bereid je de smoothie

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. 
  2. Leg de bananen (ongepeld) op de bakmat en vervolgens op een bakplaat. Laat in ca. 30 minuten zacht worden in de oven.
  3. Laat de bananen afkoelen, pel en prak fijn in de kom. 
  4. Doe de olie en eieren erbij en meng door elkaar. 
  5. Voeg beetje bij beetje de bakmix toe en roer tot een glad beslag.
  6. Vet de bakvorm in, bestuif met bloem en verdeel het beslag over de vorm.
  7. Bak het bananenbrood in 60 minuten bruin en gaar. Laat 5 minuten afkoelen in het bakblik en daarna verder op het rooster.

Variatietip: Voeg kaneel* en vanille-extract* toe aan de bakmix en/of leg op het beslag twee halve, in de lengte doorgesneden, bananen. Voor extra veel smaak!