Een gezellige paastafel dekken: tips en inspiratie

Door de tafel mooi aan te kleden, geniet je nog meer van alle gerechten en van de gezelligheid met elkaar. Wij geven tips om je paastafel extra feestelijk en uitnodigend te dekken. Voor welke stijl kies jij?

Tafeldektips voor de gezellige paastafel

  • Deze tafel mag lekker vol staan. Kies als basis voor een tafelkleed in een kleur of met een leuke print. Als het te druk oogt, kan je het kleed ook zo vouwen dat dat de zijkanten van je tafel onbedekt blijven. Of kies voor een tafelloper.
  • Voor het paasontbijt zetten we een rieten mandje met eieren op tafel en houden we het ei naast ieder bord warm met onze eierwarmers van wol.
  • Leg een feestelijk servet bij de borden, met een vilten bloem eraan. Met Pasen kan je konijnenoren van de servetten maken - hier lees je hoe je dit doet!
  • We kiezen een stoere vaas voor onze paastakken, die we volhangen met vrolijke paashangers.

Onze artikelen voor een gezellige paastafel

Tafeldekken in landelijke sfeer

  • Een houten tafel is de perfecte basis voor een gezellige, landelijke sfeer. Dek de tafel met wit servies en geblokte servetten waar je een mooi lentetakje of droogbloemetje aan vastknoopt. Met Pasen kan je dit verruilen voor één van onze vrolijke paashangers.
  • Je kunt er ook voor kiezen om de tafel in zijn geheel te dekken met een geblokt tafelkleed. Met borden van acaciahout en esdoornhouten bestek creëer je zo een landelijke uitstraling.
  • Ons offwhite servies is subtiel gedecoreerd met takjes lavendel, kamille en vuurdoorn. Hiermee zet je het gevoel van een zonnige dag, en velden vol wilde bloemen, op tafel.
  • Zorg tot slot voor een kleine sprankeling op tafel met onze drinkglazen met een subtiel ribbeltje in het glas.

Onze artikelen voor een landelijke tafel

Maak een paaskrans met verse bloemen

Met deze paaskrans maak je het met Pasen extra gezellig in huis.

Met een paar mooie takken, verschillende hangers en kleine vaasjes met bloemetjes erin maak je er een echte eyecatcher van. Ook leuk voor boven de paastafel!

Lees hier hoe je de paaskrans maakt >

Recepten voor een heerlijke paasbrunch

Mini quiches, een pastasalade met pangrattato, bloemetjesbrood, scones, een sprankelende bramen rabarber spritz en een feesttaart met champagne en aardbeien…

Geniet van onze favoriete recepten voor een heerlijke paasbrunch >

De natuurlijke tafel

Onze artikelen voor een natuurlijke tafel