Gekonfijte portobello’s met kruidige wintergroente en pommes duchesse

Gekonfijte portobello’s met kruidige wintergroente

en pommes duchesse

Het hoofdgerecht van ons feestmenu bestaat uit drie smaakvolle onderdelen: portobello’s met espressorub, wintergroente met een mix van geurige specerijen en goudgele pommes duchesse!
Voor 4 personen

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Gekonfijte portobello’s

  • 4 portobello’s, zonder steeltje 
  • 4 blaadjes munt 
  • Rasp van een 1/2 citroen 

Espressorub

Kruidige wintergroente

  • 1 kleine flespompoen 
  • 1/2 knolselderij 
  • 2 pastinaken 
  • 3 rode uien 
  • 2 biologische sinaasappels 
  • 2 el mix voor traybake groente*
  • Olijfolie en zout*  

Pommes duchesse

  • 500 g kruimige aardappels, geschild en in gelijke stukken 
  • 60 g boter 
  • 50 ml melk 
  • 1 eidooier 
  • Peper en zout*    

Benodigdheden

Gekonfijte portobello’s

Espressorub

Kruidige wintergroente

Pommes duchesse

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

Gekonfijte portobello’s met espressorub

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.  
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de olijfolie) voor de espressorub in de vijzel en wrijf fijn. 
  3. Giet het fijngemalen mengsel in een schaaltje, voeg de olijfolie toe en roer door.
  4. Smeer de portobello’s in met de espressorub, leg in de ovenschaal en giet het restje van de rub erover.  
  5. Laat 45 à 60 minuten zacht garen (konfijten) in de oven. 
  6. Garneer de gekonfijte portobello’s met citroenrasp en een blaadje munt.  

Kruidige wintergroente

  1. Snij de groenten en 1 sinaasappel in grove stukken. 
  2. Doe in de braadslede en meng met de mix voor traybake, een paar scheutjes olijfolie en wat zout. 
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C en rooster de groenten ca. 30 minuten tot ze zacht zijn. 
  4. Pers het sap van de andere sinaasappel uit boven de kruidige wintergroente. 

Pommes duchesse

  1. Kook de aardappels gaar in 15 à 20 minuten.  
  2. Pureer de warme aardappels met de pureeknijper.  
  3. Meng met de boter, melk en eidooier en breng op smaak met peper en zout.  
  4. Doe in de spuitzak met de gekartelde spuitmond.  
  5. Verwarm de oven (bij voorkeur op de hetelucht stand) voor op 220 °C.  
  6. Spuit de pommes duchesse op een bakplaat en bak 20 à 30 minuten tot ze goudbruin zijn.  
  7. Serveer direct.   

Tip: De espressorub is ook lekker in combinatie met zalm!