Gekonfijte portobello’s met kruidige wintergroente en pommes duchesse
Boodschappenlijst
Ingrediënten
Gekonfijte portobello’s
- 4 portobello’s, zonder steeltje
- 4 blaadjes munt
- Rasp van een 1/2 citroen
Espressorub
- 2 el zeezout met knoflook*
- 1,5 el koffiebonen Dorico*
- 1 tl paprikapoeder gerookt, zoet*
- 1 tl venkelzaad*
- 1 tl peperkorrels zwart*
- 1 tl chilivlokken*
- 1 tl mosterdzaad*
- 2 el bruine basterdsuiker
- 200 ml extra vierge olijfolie*
Kruidige wintergroente
- 1 kleine flespompoen
- 1/2 knolselderij
- 2 pastinaken
- 3 rode uien
- 2 biologische sinaasappels
- 2 el mix voor traybake groente*
- Olijfolie en zout*
Pommes duchesse
Benodigdheden
Gekonfijte portobello’s
Espressorub
Kruidige wintergroente
Pommes duchesse
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
Gekonfijte portobello’s met espressorub
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Doe alle ingrediënten (behalve de olijfolie) voor de espressorub in de vijzel en wrijf fijn.
- Giet het fijngemalen mengsel in een schaaltje, voeg de olijfolie toe en roer door.
- Smeer de portobello’s in met de espressorub, leg in de ovenschaal en giet het restje van de rub erover.
- Laat 45 à 60 minuten zacht garen (konfijten) in de oven.
- Garneer de gekonfijte portobello’s met citroenrasp en een blaadje munt.
Kruidige wintergroente
- Snij de groenten en 1 sinaasappel in grove stukken.
- Doe in de braadslede en meng met de mix voor traybake, een paar scheutjes olijfolie en wat zout.
- Verwarm de oven voor op 180 °C en rooster de groenten ca. 30 minuten tot ze zacht zijn.
- Pers het sap van de andere sinaasappel uit boven de kruidige wintergroente.
Pommes duchesse
- Kook de aardappels gaar in 15 à 20 minuten.
- Pureer de warme aardappels met de pureeknijper.
- Meng met de boter, melk en eidooier en breng op smaak met peper en zout.
- Doe in de spuitzak met de gekartelde spuitmond.
- Verwarm de oven (bij voorkeur op de hetelucht stand) voor op 220 °C.
- Spuit de pommes duchesse op een bakplaat en bak 20 à 30 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Serveer direct.
Tip: De espressorub is ook lekker in combinatie met zalm!