- Home
- Laat je inspireren
- Kerstmis met Dille
- Het Dille & Kamille kerstmenu
- Witte chocolademousse met matcha op een brosse amandelkoek
Witte chocolademousse met matcha op een brosse amandelkoek
Mousse met matcha en een heerlijke amandelwafel als eetbaar schoteltje: laat je verrassen door de kleuren en smaken van dit prachtige dessert!
Aantal personen: 4

Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 500 ml koude slagroom
- 1 el matcha*
- 150 g witte chocolade
- Snufje zout
- 50 g poedersuiker
- 4 Cialde* (Italiaanse amandelwafels)
- Chocofruit frambozen in witte chocolade*
Bereiding
- Meng 50 ml slagroom met de matcha tot een gladde pasta.
- Smelt de witte chocolade met een snufje zout au bain-marie (in een kom boven een pan zacht kokend water).
- Voeg de matcha-pasta toe aan de gesmolten chocolade en roer goed door. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Klop de helft van de overgebleven slagroom stijf. Spatel het afgekoelde matcha-chocolademengsel er voorzichtig door tot een luchtige mousse.
- Klop de andere helft van de slagroom stijf met de poedersuiker.
- Laat beide mengsels minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Verdeel de witte chocolademousse met matcha over de Cialde en spuit of lepel de slagroom erover.
- Bestrooi met fijngehakte chocofruit frambozen.
- Serveer op een mooi bordje.













