Witte chocolademousse met matcha op een brosse amandelkoek

Witte chocolademousse met matcha op een brosse amandelkoek

Mousse met matcha en een heerlijke amandelwafel als eetbaar schoteltje: laat je verrassen door de kleuren en smaken van dit prachtige dessert! 
Aantal personen: 4 

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Meng 50 ml slagroom met de matcha tot een gladde pasta. 
  2. Smelt de witte chocolade met een snufje zout au bain-marie (in een kom boven een pan zacht kokend water).  
  3. Voeg de matcha-pasta toe aan de gesmolten chocolade en roer goed door. Haal van het vuur en laat afkoelen. 
  4. Klop de helft van de overgebleven slagroom stijf. Spatel het afgekoelde matcha-chocolademengsel er voorzichtig door tot een luchtige mousse. 
  5. Klop de andere helft van de slagroom stijf met de poedersuiker. 
  6. Laat beide mengsels minstens 2 uur opstijven in de koelkast. 
  7. Verdeel de witte chocolademousse met matcha over de Cialde en spuit of lepel de slagroom erover. 
  8. Bestrooi met fijngehakte chocofruit frambozen.
  9. Serveer op een mooi bordje.  

Bekijk onze artikelen