Door drukte bij de bezorgdiensten kan je bestelling langer onderweg zijn. Levering vóór de kerst kunnen we niet garanderen.

De volgende kleurcodes kunnen op de row gezet worden voor de corona melding. Deze kan je selecteren door bij row op het tandwiel te klikken en daar de achtergrond kleur te selecteren.

#768985
#A0B6B0
#D93F41
#DD6832
#C9C9B8
#6B795F
#4A5571
#6F5F6D
#DDAC98
#DFC65D
#741B25

Hazelnoten semifreddo met amandelwafels

Een van onze klanten is zo enthousiast over onze Cialde di Montecatini (amandelwafels) dat ze er een eigen recept mee heeft gemaakt. Bekijk hier haar heerlijke dessert!

Voor 4 wafels

Ingrediënten:

Een dag van tevoren:

  1. Rooster de hazelnoten ongeveer 4 minuten op 175 graden op een bakplaat in de oven. Laat afkoelen.
  2. Rol met een deegroller over de hazelnoten of vermaal ze in een keukenmachine tot ze kruimelig zijn.
  3. Scheid het eiwit van het eigeel en doe in 2 verschillende kommen.
  4. Klop het eiwit op met de helft van de suiker tot zachte, witte pieken.
  5. Meng de rest van de suiker door het eigeel en roer goed door. Roer hier vervolgens het vanille extract en zout doorheen.
  6. Klop de slagroom lobbig.
  7. Schenk het eigeelmengsel door de slagroom en roer rustig door tot een mooi geheel.
  8. Vouw vervolgens het opgeklopte eiwit er voorzichtig doorheen.
  9. Meng tenslotte de gemalen hazelnoten erdoor. Hou wat over voor de garnering.
  10. Bekleed een cakevorm met vershoudfolie, doe het ei-hazelnoten mengsel erin en zet een nacht in de vriezer om op te stijven.

Om te serveren:

  1. Schil de peer en snij in langwerpige plakken. Meng met de perenconfiture.
  2. Smelt de boter in een pan en bak de peer ongeveer 10-15 minuten op laag vuur. Schep regelmatig door.
  3. Snij de amandelwafels voorzichtig doormidden.
  4. Haal de semifreddo uit de vorm en snij een plak eraf. Zet deze plak rechtop op een bord en plak aan beide zijden een halve wafel. Herhaal dit 4 keer.
  5. Serveer met de warme peren en wat hazelnootkruimels.