Tafeldektips voor de lente (en Pasen!)

Door de tafel mooi aan te kleden, geniet je nog meer van alle gerechten en van de gezelligheid met elkaar. Wij geven tips om je eettafel deze lente, én met Pasen, extra feestelijk en uitnodigend te maken. Voor welke stijl kies jij? De landelijk tafel, natuurlijke tafel of de gezellige (paas)tafel?

Landelijke tafel

  • Een houten tafel is de perfecte basis voor een gezellige, landelijke sfeer. Dek de tafel met wit servies en geblokte servetten waar je een mooi lentetakje of droogbloemetje aan vastknoopt. Met Pasen kan je dit verruilen voor één van onze vrolijke paashangers.
  • Je kunt er ook voor kiezen om de tafel in zijn geheel te dekken met een geblokt tafelkleed. Met borden van acaciahout en esdoornhouten bestek creëer je zo een landelijke uitstraling.
  • Ons offwhite servies is subtiel gedecoreerd met takjes lavendel, kamille en vuurdoorn. Hiermee zet je het gevoel van een zonnige dag, en velden vol wilde bloemen, op tafel.
  • Zorg tot slot voor een kleine sprankeling op tafel met onze drinkglazen met een subtiel ribbeltje in het glas.

Onze artikelen voor een landelijke tafel

De natuurlijke tafel

Onze artikelen voor een natuurlijke tafel

De gezellige (paas) tafel

  • Deze tafel mag lekker vol staan. Kies als basis voor een tafelkleed in een kleur of met een leuke print. Als het te druk oogt, kan je het kleed ook zo vouwen dat dat de zijkanten van je tafel onbedekt blijven. Of kies voor een tafelloper.
  • Een neutraal, wit servies zorgt voor een gezellige, maar rustige, uitstraling van deze tafel. Ook de eieren serveer je tijdens dit ontbijt in een witte, porseleinen eierhouder. Het witte servies staat mooi in combinatie met onderzetters van rubberhout en bestek van esdoornhout.
  • Leg een feestelijk servet bij de borden. Met Pasen kan je konijnenoren van de servetten maken - hier lees je hoe je dit doet!
  • De kan van het witte servies dient op deze tafel als vaas met daarin prachtige, romantische bloesemtakken.

Onze artikelen voor een gezellige (paas)tafel