Herbruikbare rietjes

Met een rietje smaakt je limonade, smoothie, sapje of cocktail nog lekkerder én het staat leuk in je glas. Onze rietjes van rvs, bamboe en glas drinken fijn en zijn steeds opnieuw te gebruiken: voor al je favoriete drankjes!

Onze duurzame, milieuvriendelijke rietjes

Bij Dille & Kamille kan je kiezen uit verschillende duurzame, milieuvriendelijke rietjes. Hieronder zetten we de voordelen van elk materiaal voor je op een rijtje.

RVS

Onze rietjes van roestvrij staal (rvs) zijn onbreekbaar. De gebogen varianten van 17 cm en 21 cm zijn hierdoor ideaal voor kinderen en drinken prettig dankzij hun elegante vorm.

Het rietje van 20 cm heeft een grotere opening dan de gebogen rietjes. Fijn voor wat ‘dikkere’ drankjes, zoals smoothies, en makkelijk om schoon te maken.

Alle rietjes van rvs mogen in de vaatwasser en kunnen uiteindelijk worden gerecycled.

Bamboe

Een rietje van bamboe heeft een andere uitstraling dan een rietje van rvs. Hierdoor staat het bijvoorbeeld leuk in een zomers glas limonade of een cocktail. Een rietje van bamboe is bij uitstek een duurzaam rietje omdat bamboe na het afsnijden snel verder groeit. Daarbij heeft het om te groeien geen extra water of pesticiden nodig, alleen zonlicht. Ook is bamboe sterk en biologisch afbreekbaar.

Glas

Een rietje van glas lijkt misschien fragiel, maar dat is dit sterke rietje van ‘borosilicaatglas’ zeker niet. Je kunt er zelfs warme dranken mee drinken, aangezien het glas hittebestendig is, en het kan in de vaatwasser. Je kunt het rietje ook eenvoudig schoonmaken in een heet sopje (handig: je kunt goed zien wanneer het rietje aan de binnenkant schoon is). Het leukste aan de glazen rietjes is natuurlijk dat je je drankje erdoorheen ziet stromen!

Meenemen en bewaren

Om de rietjes bij elkaar te bewaren, of mee te nemen naar een picknick of het strand, vind je bij Dille & Kamille twee handige kokers van bamboe. In de kleine koker passen drie bamboe rietjes of drie rietjes rvs van 20 cm. In de grote koker  passen maar liefst acht rietjes rvs van 17 cm.

Herbruikbare rietjes schoonmaken

De rietjes van rvs en glas mogen in de vaatwasser, maar ze zijn, net als het rietje van bamboe, ook op een aantal andere manier schoon te maken.

Zo maak je herbruikbare rietjes schoon:

  • Meteen na gebruik goed afspoelen onder de hete kraan of met kokend water.
  • Leg de rietjes even in een sopje met afwasmiddel en wat soda, dat maakt extra goed schoon.
  • Gebruik een tuitenragertje om de rietjes schoon te maken.

Bekijk onze herbruikbare rietjes