Marseillezeep


Deze authentieke Marseillezeep is een natuurlijk product op basis van 72% olijfolie. De zeep is geschikt als vlekverwijderaar (kragen, manchetten, servetten vochtig insmeren alvorens te wassen) en voor het wassen van babykleding (geen irritaties of allergische reacties).

De zeep heeft een antibacteriële werking dankzij de olijfolie. Daarom hij is hij ook te gebruiken als ontsmettingsmiddel voor oppervlakkige wondjes. Dankzij de natuurlijke oliën is Marseillezeep ook geschikt als handzeep. De zeep is zacht voor de huid, onttrekt er geen vocht aan en veroorzaakt geen huidreacties bij veelvuldig gebruik.

Bekijk hier de Marseillezeep van Dille & Kamille!

 

Marseillezeep
Bekijk onze marseillezeep

Ideaal om vlekken te verwijderen

Vloeibaar wasmiddel op basis van Marseillezeep

Naast het blok Marseillezeep vind je bij Dille & Kamille ook mild wasmiddel, op basis van Marseillezeep, in poedervorm. Dit wasmiddel is verkrijgbaar in een navulbare, glazen fles. Je lengt het zelf aan met (gekookt) water tot een vloeibaar wasmiddel. Bekijk dit milieuvriendelijke wasmiddel hier. Van een fles maak je 750 ml vloeibaar wasmiddel, genoeg voor ongeveer 10 tot 15 wasbeurten. De navulling voor het wasmiddel is los verkrijgbaar. Dat scheelt een hoop plastic flessen!

Wat is Marseillezeep?

Marseillezeep is qua vorm en samenstelling hét traditionele stuk Franse zeep bij uitstek. Doordat de Provence beschikte over grote hoeveelheden olijfolie, natuurlijke soda en zeezout uit de Camargue, drie hoofdbestanddelen voor natuurlijke zeepproductie, ontwikkelde dit gebied zich vanaf de Middeleeuwen tot het belangrijkste gebied voor zeepziederijen. Als kruispunt van drukke handelsroutes ontwikkelde Marseille in de 17e eeuw zich tot de belangrijkste Franse producent van zeep.

Marseillezeep in de vorm van een blok

De vorm van de zeep is te danken aan de manier waarop er vroeger werd gewassen. De vrouwen wasten het linnengoed bij de rivier of de openbare wasplaats. Zij gaven de voorkeur aan een groot stuk zeep waar ze lang mee konden doen. En door de vierkante vorm was de zeep ook met natte handen goed vast te pakken.

Waar koop je Marseillezeep?

Marseillezeep als blok, en het wasmiddel op basis van Marseillezeep, vind je in alle winkels van Dille & Kamille. Door de populariteit van de zeep kan hij wel eens uitverkocht zijn. Neem daarom voor de zekerheid eerst contact op met de winkel. Ook kun je de Marseillezeep online bestellen en thuis laten bezorgen, of kiezen voor click & collect. Dan ligt de zeep na bestelling in de dichtstbijzijnde Dille & Kamille winkel voor je klaar.

Zeepvlokken op basis van olijfolie

Ben je op zoek naar zeepvlokken voor de was en allerlei poetsklusjes? Onze zeepvlokken op basis van olijfolie maken goed schoon en zijn mild voor het milieu en voor jou! Geschikt voor zowel de machinewas als handwas, en ook te gebruiken als allesreiniger. Voeg hiervoor 2 eetlepels dubbelkoolzure soda (baking soda) bij het sopje en je hebt een échte krachtpatser voor de grote schoonmaak in huis.